VIDEO | Raluca Turcan: Se estimează o creștere a prețurilor, însă nu disproporționată

Publicat: 31/08/2021, 22:49
Actualizat: 01/09/2021, 00:10

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat marți seară la Digi24, că în perioada următoare se estimează o creștere a prețurilor, însă aceasta nu va fi disproporționată. Ministrul afirmă că o parte de vină o au și angajatorii care nu-și pot susține forța de muncă și atunci transferă costurile cu forța de muncă în prețuri.

„Vreau să vă spun că se estimează o creștere a prețurilor, însă nu disproporționată. Nu cred că este oportun acum să încep să dau cifre, pentru că mă uit și eu la diverse analize economice, n-am o lampă a lui Aladin în care să privesc și să vă spun cum vor crește prețurile”, a declarat Raluca Turcan.

Ministrul afirmă că o parte din creșterile de prețuri vin de la angajatorii care nu-și pot susține forța de muncă și atunci transferă costurile cu forța de muncă în prețuri.

„Pentru că, de unde mai vin aceste creșteri de prețuri… De la angajatorii care, de exemplu, nu-și pot susține forța de muncă și atunci transferă costurile cu forța de muncă în prețuri. E un lucru care s-a mai întâmplat. Dacă vă amintiți, exista obișnuința ca salariul minim să fie stabilit din pix, așa cum decideau guvernanții. Dacă venea un an electoral creșterea salariului minim era mai mare, dacă nu era an electoral, nu erau atât de îngăduitori”, a afirmat Turcan.

Turcan a precizat că creșterea prețurilor a fost generată și de creșterea artificială și ne sustenabilă a salariului minim, dar si munca la negru practicată de mulți angajatori din România.

„Când salariul minim a fost majorat artificial și nesustenabil din partea economiei am avut pe de o parte creșteri de prețuri ca urmare a includerii cheltuielilor cu salariile și, de asemenea, muncă la negru. Toată lumea a avut de pătimit”, a precizat ministrul Muncii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase