Rareș Bogdan, despre refacerea coaliției: ”Întindem o mână, fără să exagerăm, către colegii din USR PLUS, dar n-o să venim acum zi de zi să le solicităm asta”

Rareș Bogdan, despre refacerea coaliției: ”Întindem o mână, fără să exagerăm, către colegii din USR PLUS, dar n-o să venim acum zi de zi să le solicităm asta”
Rareș Bogdan
Publicat: 27/09/2021, 11:19

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a transmis că discuțiile pentru refacerea coaliției de dreapta vor fi reluate după Congresul USR PLUS, aceasta fiind prima opțiune a liberalilor.

Rareș Bogdan a transmis că PNL întinde o mână către ”colegii din USR PLUS”, însă fără a exagera și fără a face asta ”zi de zi”. Negocierile, a mai spus prim-vicepreședintele PNL, vor fi purtate fie cu Dan Barna, fie cu Dacian Cioloș, în funcție de rezultatul votului de la Congresul USR PLUS.

În același timp, Rareș Bogdan a anunțat și că PNL nu va face nicio alianță cu PSD, lucrurile fiind ”clare” din acest punct de vedere.

”Întindem o mână, fără să exagerăm, către colegii din USR PLUS, dar n-o să venim acum zi de zi să le solicităm asta, pentru că înțelegem că sunt într-o retorică internă de campanie, vom discuta cu domniile lor după data de duminică, atunci când se încheie votul și la USR PLUS, cu noul președinte ales, fie că e domnul Barna, fie că e domnul Cioloș, dar și cu întreaga echipă de acolo și prima noastră opțiune a rămas, rămâne și va rămâne indiscutabil refacerea coaliției cu USR PLUS, pentru a continua ceea ce am început și din păcate s-a gripat puțin în ultima perioadă”, a transmis Rareș Bogdan în timpul unui interviu acordat RFI.

Rareș Bogdan: ”Situația este clară în ceea ce-l privește pe domnul Cîțu, nu dăm nici un pas înapoi”

Conducerea USR PLUS a afirmat, răspicat, că nu se poate discuta despre o colaborare cu PNL atâta vreme cât Florin Cîțu este premier al României, dar Rareș Bogdan este convins că o astfel de poziție tranșantă poate fi nuanțată, iar reprezentanții USR PLUS se vor așeza la masa negocierilor.

Din punctul de vedere al liberalilor, poziția premierului Florin Cîțu nu poate fi adusă în discuție, iar liberalii nu vor da ”niciun pas înapoi”. Importante ar fi discuțiile referitoare la ”un calendar de reforme” și la un ”calendar de proiecte”.

”Haideți să discutăm cu domniile lor după data de luni, adică exact peste o săptămână și sunt absolut convins că își vor nuanța puțin poziția sau cel puțin se vor așeza la masă, sunt convins că nu vor refuza să stăm la o masă, pentru a relua dialogul și pentru a găsi formula optimă pentru revenirea la guvernare. Noi mai ales acum după ce premierul Cîțu a fost ales președinte al PNL, vă dați seama, deci a fost încărcat și cu forța președintelui de partid, cu forța PNL, nu avem nici un motiv să renunțăm la domnia sa (…). La noi, situația este clară în ceea ce-l privește pe domnul Cîțu, nu dăm nici un pas înapoi. Cred că va trebui să discutăm extrem de serios pe un calendar de reforme, pe un calendar de proiecte”, a mai declarat prim-vicepreședintele PNL.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult