Rareș Bogdan îl contrazice pe Mircea Coșea, în privința unei potențiale crize economice: „Dacă crește o singură taxă PNL PLEACĂ de la guvernare”

Publicat: 24/06/2024, 19:42
Actualizat: 24/06/2024, 19:49

Profesorul Mircea Coșea a comentat evoluția economică a României, din ultima perioadă, precizând că recenta creștere a veniturilor, implementată de actualul Guvern, va genera o criză acută în viitor. Rareș Bogdan promite, însă, că PNL va ieși de la guvernare, dacă taxele vor fi majorate anul acesta.

Profesorul Mircea Coșea a făcut previziuni sumbre cu privire la economia României, susținând că recenta majorare a salariului minim și a pensiilor va aduce datorii și mai mari pentru țara noastră. Coșea a menționat că inflația va crește, concretizându-se în majorarea taxelor și a impozitelor.

„Suntem într-un deficit care crește în permanență, ne împrumutăm în permanență. Guvernarea nu trebuie să sacrifice economia actuală și de viitor pentru câteva  voturi în plus la alegerile care vin, indiferent că sunt pentru Parlament sau pentru președinție. E un sacrificiu pe care țara îl face aproape pentru nimic. Pentru că toate aceste creșteri, pe care acum Guvernul le face, fie că cresc anumite pensii, salariul minim, toate acestea înseamnă o producere în plus a inflației, prețuri mai mari, împrumuturi mai mari, toate aduc până la urmă o concluzie simplă: țara trăiește pe datorie. Îndatorarea României este mai rapidă decât creșterea economică a acestei țări. Ne așteaptă o creștere a impozitelor și taxelor.”, a declarat Mircea Coșea la Realitatea Plus.

Pe de altă parte, liberalul Rareș Bogdan îl contrazice vehement pe Mircea Coșea, promițând românilor că taxele și impozitele nu vor fi majorate, anul acesta, în caz contrat PNL va ieși de la Guvernare, în frunte cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

„Dacă crește o singură taxă, PNL pleacă de la guvernare. A fost extrem de clar. În prima fază pleacă Boloș din Guvern. Deci, dacă un singur punct de TVA, sau singură punct de impozit crește în acest an, exact așa cum am spus de început, deja este prea mult ceea ce am acceptat în septembrie anul trecut cu parcul, acel pachet fiscal. Nu am fost de acord cu scăderea plafonului de la 500.000 la 60.000 și bine am făcut. Partidul Național Liberal consideră că în acest moment, din păcate, cei care suportă toate măririle de salarii, toate cheltuielile explodate în cadrul statului sunt exclusiv privați.

Din păcate, doar privații resimt situația economică, nu și cei de la stat. Orice creștere de impozite și taxe, culmea, nu va rezolva situația economică decât pe termen scurt, dacă nu scădem cheltuielile bugetare și dacă nu chivernisim banul public.”, a declarat Rareș Bogdan.

CITEȘTE ȘI:

Ne paște falimentul? Prof. dr. MIRCEA COȘEA: “Dacă taxele pe muncă s-ar micșora, statul ar obține mai multe beneficii. Asta înseamnă viziune!”

Rareş Bogdan: „Nu se pune problema, în niciun caz, ca PNL să părăsească guvernarea”/ „PNL este obligat să aibă candidat la preşedinţia României”

Rareș Bogdan: „Am votat cu gândul la viața românilor de peste tot”/Prim-vicepreședintele PNL a avut un mesaj important la ieșirea de la urne

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...