Răsturnare de situație într-un caz de sinucidere din județul Botoșani, după ce medicii legiști au efectuat autopsia. Ce a ieșit la iveală

Răsturnare de situație într-un caz de sinucidere din județul Botoșani, după ce medicii legiști au efectuat autopsia. Ce a ieșit la iveală
Foto cu caracter ilustrativ
Publicat: 19/10/2023, 23:09

Un caz anchetat iniţial de poliţişti ca sinucidere a luat o turnură şocantă, după ce medicii legişti au examinat cadavrul şi au descoperit că este vorba despre o crimă. Un bărbat de 44 de ani, tatăl a 4 copii, a murit după ce a fost înjunghiat în gât. Omul era în casă doar cu partenera sa, cea care a și sunat la 112 și a anunțat așa-zisa sinucidere.

La faţa locului a ajuns un echipaj de la Ambulanţă, care a anunţat imediat poliţia, cadrele medicale suspectând că lucrurile nu stăteau tocmai cum spunea femeia.

“Am fost solicitați prin serviciul 112 in localitatea Răuseni pentru o persoană înjunghiată. La locul solicitării a fost găsită o persoană care prezenta o plagă în regiunea superioară a toracelui stâng cu o hemoragie masivă. Persoana era decedată. Nu s-au mai impus manevrele de resuscitare”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul dispeceratului integrat SJA-SMURD pentru monitorulbt.ro

Cei doi parteneri locuiau împreună în casa bărbatului în vârstă de 44 de ani din comuna Răușeni. În casa lor erau mereu scandaluri, mai ales după consumul de alcool. Sâmbăta seara, în timp ce în locuință s-ar fi aflat numai cei doi iubiți, ar fi avut loc un nou episod, spun anchetatorii. În urma acestuia, femeia a sunat la 112 și a anunțat că iubitul său s-ar fi sinucis, rănindu-se grav în zona gâtului.

Poliţiştii au solicitat însă efectuarea unei autopsii, iar medicii legişti au descoperit că bărbatul nu şiar fi putut provoca singur rana de la gât.

„La data de 13 octombrie 2023, polițiștii din Botoșani au fost sesizați de către o femeie, de 40 de ani, din comuna Răuseni, cu privire la faptul că l-ar fi găsit pe concubinul său, decedat în locuință. În cauză au fost demarate cercetări, sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă. Ulterior, după administrarea probatoriului și efectuarea autopsiei, dosarul a fost declinat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, sub aspectul comiterii infracțiunii de omor”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Cu toate că era singură în casă cu bărbatul, femeia susține că nu l-a rănit ea pe bărbat, ci cineva necunoscut.

“El era în depresie de vreo săptămână. Începuse să plângă. A zis că nu poate ieși afară, avea vin și rachiu. A zis că-și pune rachiu. El a mâncat. Când am venit înapoi de afară l-am găsit lat. El era îmbrăcat când am plecat și când am venit înapoi era în boxeri, ud. În casă nu era nimeni. Am pus mâna pe el. Era cald. Era pe jos. Era sânge, i-am luat cuțitul de lângă el. După aceea am căutat telefonul. M-am uitat printre haine, am sunat la 112. Era 9:08 seara când am sunat. Eu nu știu ce s-a întâmplat. Ca nu a dat niciun semn. Tot spunea că e în depresie. Își punea muzică de jale și plângea. Tot spunea să mergem la mama. Eu cred că s-a sinucis. Nu ne-am certat deloc în ziua aia”, a declarat femeia.

Familia cu probleme, monitorizată de cei de la asistență socială

Potrivit vecinilor, în trecut, femeia și-ar fi amenințat fostul partener cu un obiect ascuțit. Iar în urma scandalurilor, cei de la asistență socială i-au recomandat un tratament la dezalcoolizare.

“Familia era în atenția noastră din cauza unor sesizări către protecția copilului. Problema era violența în familie și consum de alcool. Noi i-am monitorizat, le-am explicat de nenumărate ori care sunt riscurile și consecințele consumului de alcool, ca au și copil minor, să aibă foarte mare grijă. Își doreau să se căsătorească, își doreau un copil, chiar în jur de 20 și ceva Septembrie au fost la noi, au făcut reînoire la alocația de complementară, și au intrebat ce acte le-ar trebui pentru căsătorie. Doamna a fost căsătorită, a divorțat, mergea și la fostul soț pe motiv sa-și vadă copiii, așa spune dumneaei. Au vrut să plece în străinătate, dar nu știu din ce motiv n-au mai plecat. Doamna a relatat că a fost prima ei iubire, de asta s-a și întors la el. Soția lui a murit în 2020, în vară, si ei s-au cuplat prin toamnă-iarnă, n-a durat mult. Era căsătorită atunci”, a precizat Elena Motric, asistent social în comună.

Fiica minoră a bărbatului, cea care locuia cu cei doi, urmează să fie preluată în grijă de un frate adult. Cu câteva zile înainte de crimă, cei doi parteneri se interesaseră la primărie ce analize trebuie să își facă să se poată căsători.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Cu cine petrece Violeta Bănică de Paște: „Abia aștept”
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice