RĂZBOI Israel-Hamas, ziua 221: SUA nu consideră că Israelul comite un „genocid” în Gaza: „Faceți mai mult pentru apărarea civililor”

RĂZBOI Israel-Hamas, ziua 221: SUA nu consideră că Israelul comite un „genocid” în Gaza: „Faceți mai mult pentru apărarea civililor”
Publicat: 14/05/2024, 21:25
Actualizat: 14/05/2024, 21:26
21:24

Tancurile israeliene Merkava au avansat spre estul orașului Rafah, iar avioanele F-35 bombardează vestul. UNRWA: „Nicăieri nu mai este sigur”

Tancurile israeliene Merkava au avansat mai adânc în estul orașului Rafah marți. Acestea au ajuns la unele districte rezidențiale ale orașului de graniță sudic.

Peste un milion de persoane se adăpostesc. Pătrunderea tancurilor israeliene în estul orașului alimentează temerile privind noi victime civile. Rezidenții palestinieni din vestul Rafah au spus mai târziu că puteau vedea fumul ridicându-se deasupra cartierelor estice. Se putea auzi sunetul exploziilor după un bombardament israelian asupra unui grup de case efectuat de avioanele F-35.

21:01

Un civil israelian a fost ucis într-un atac Hezbollah /Zeci de militari israelieni, răniți în confruntări armate

Un civil israelian a fost ucis, iar aproximativ 20 de militari israelieni au fost răniți, marți, în confruntări armate produse în nordul Israelului, la frontiera cu Libanul, și în ofensiva din Fâșia Gaza, anunță armata israeliană.

Paisprezece militari israelieni au fost răniți în confruntări cu militanți ai organizațiilor Hamas și Jihadul Islamic produse în nordul și sudul Fâșiei Gaza, conform cotidianului The Times of Israel. Patru dintre militarii răniți sunt în stare critică, a comunicat armata israeliană

21:24

SUA nu consideră că Israelul comite un „genocid” în Gaza: „Faceți mai mult pentru apărarea civililor”

Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat luni că Statele Unite îndeamnă Israelul să intensifice eforturile pentru protejarea civililor nevinovați din Fâșia Gaza, fără a caracteriza situația drept un „genocid”.

Într-un briefing de presă, Sullivan a subliniat că SUA consideră că Israelul poate și trebuie să facă mai mult pentru a asigura protecția civililor neimplicați.

El a adăugat că președintele Biden depune eforturi pentru a pune capăt conflictului și a facilita o soluție regională care să garanteze securitatea Israelului și să deschidă calea către un viitor de demnitate și securitate pentru poporul palestinian.

Sullivan a subliniat, de asemenea, că administrația americană consideră că lansarea unei operațiuni militare majore în orașul Rafah, care ar pune în pericol un număr mare de civili fără a aduce un câștig strategic clar, ar fi o greșeală.

Consilierul prezidențial a menționat că angajamentul lui Biden față de Israel este ferm, dar că acest lucru nu exclude existența dezacordurilor cu guvernul israelian.

SUA consideră că Israelul are suficiente trupe lângă Rafah pentru a lansa în curând o operațiune terestră completă

Statele Unite consideră că Israelul are suficiente trupe chiar în afara orașului Rafah din sudul Fâșiei Gaza pentru a lansa în curând o operațiune terestră completă, potrivit unui raport CNN.

Raportul, care citează doi înalți oficiali ai administrației americane, afirmă că administrația Biden nu este totuși sigură că Israelul a luat decizia de a trece la o invazie terestră completă a orașului, după ce președintele Joe Biden a avertizat săptămâna trecută că o astfel de acțiune ar determina SUA să rețină unele livrări suplimentare de arme.

Israelul a îndemnat locuitorii din unele cartiere din oraș, pe care FDI l-a numit ultimul bastion major al Hamas din Gaza, să evacueze orașul în ultima săptămână, iar estimările indică faptul că peste 350.000 au plecat, dar se crede că sute de mii de persoane au rămas.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Raisa a fost găsită moartă. Fetița de doi ani dispărută ieri era într-o râpă și...
Gabriela Lucuțar divorțează! Regina Întunericului și soțul ei au de împărțit o avere de 2,7...
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Trei dintre rudele Raisei, fetița găsită moartă într-o râpă, sunt audiate de polițiști. Pista pe...
Mădălina Ghenea a stârnit controverse cu ultima sa apariție! S-a urcat pe masă și ce...
TEST IQ | Aceste două poze par identice, dar nu sunt. Găsiți diferențele
"E vie? E vie?" Momentul în care jandarmii o găsesc pe Raisa moartă, în râpă....
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
Șocul pe care o străină de pe TikTok l-a avut când a aflat din ce...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
S-a dus la RAR să înmatriculeze mașina dar a primit DOSAR PENAL
Una dintre cele mai frumoase biserici gotice târzii din Transilvania va fi restaurată
Cel mai SENZAȚIONAL film al lui Demi Moore! Câți ani avea pe atunci?
Putin cutremură planeta. Anunț ISTORIC la Moscova: Să fie conștienți cu ce se joacă
Daliana Răducan a decis ce rochie de mireasă va purta. Reacția savuroasă a lui Răzvan...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, acuzați că mimează fericirea în mediul online! Cum se înțeleg,...
"Era o fată nevinovată". Ipoteza polițiștilor în cazul fetiței de doi ani din Dolj găsită...
BANCUL ZILEI. Într-o zi vine o băbuță la Banca Națională să depună o suma mare...
Roxelana, sclava prizonieră care a devenit soția lui Suleiman I. Kösem Sultan, femeia cu cel...
×