Război politic pe sănătatea bucureștenilor! PSD cere preluarea a patru spitale de către Municipalitate, USR boicotează ședința!

Redactor:
Alexandru Coman
Război politic pe sănătatea bucureștenilor! PSD cere preluarea a patru spitale de către Municipalitate, USR boicotează ședința!

Scandalul celor patru spitale din Capitală care rămân fără finanțare de la primăria sectorului 1 ia amploare. PSD a convocat pentru marți o ședință a Consiliului General al Municipiului București pentru preluarea unităților medicale, însă, USR susține că nu va participa la această convocare!

Este vorba de preluarea Spitalelor „Grigore Alexandrescu”, Floreasca, de Urgenţe Oftalmologice şi de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

USR, prin Consilierul municipal Cosmin Smighelschi a anunţat că reprezentanţii USR PLUS nu vor participa la ședința de marți!

„Grupul USRPLUS nu va participa la ședință”

„Grupul de consilieri PSD a solicitat astăzi convocarea unei ședințe de consiliu general deîndată, mâine marți 23.02.21 pentru a propune un proiect de hotărâre pentru solicitarea Guvernului României trecerii În administrarea Consiliului General a 4 unități de sănătate din Sectorul 1.

Grupul USRPLUS nu va participa la ședința având în vedere:

Existența unei ședințe ordinare planificata deja pentru vineri 26.02.21, astfel că nu se justifică temeiul de forță majoră sau de maximă urgență invocat conform Art. 134 – (4) din Codul administrativ pentru o altă ședința de îndată.

„Problemele din sănătate nu se rezolvă prin războaie”

Îi rugăm respectuos pe colegii din PSD să înceapă să facă o opoziție constructivă, legală și cu dezbatere prealabilă a proiectelor.

Problemele din sănătate nu se rezolvă prin războaie sau demonstrații politice ci prin proiecte discutate în prealabil transparent cu toți factorii implicați”, a anunțat Cosmin Smighelschi pe Facebook.

Senatorul PSD, Gabriela Firea, susţine că noul primar al sectorului 1 din Capitală „şi-a permis să taie finanţarea a patru spitale importante nu doar pentru Bucureşti, ci pentru întreaga ţară”.

„Un proiect criminal”

„Un proiect criminal propus de noul primar şi votat de majoritatea PNL – USR Plus din Consiliul local Sector 1. De aproape 20 de ani, printr-o Hotărâre de Guvern, Primăriei Capitalei i s-au dat in administrare 19 spitale iar Primăriei Sectorului 1 alte 4 spitale. Nimeni, în toţi aceşti ani, nu şi-a permis să taie alocaţiile bugetare de la spitale! Dimpotrivă, s-au investit sute de milioane de euro în corpuri noi de clădiri, secţii noi, săli de operaţii, aparatură ultra-performantă, plus achitarea facturilor pentru utilităţi, pază, reparaţii, etc., ministerului Sănătăţii rămânându-i plata salariilor cadrelor medicale”, a mai scris fostul primar general pe reţeaua de socializare.

Firea: Credeţi că oamenii vor uita?

Gabriela Firea le cere lui Orban, Barna, Cioloş să dea „dovadă de respect faţă de români”. „Comportaţi-vă ca nişte oameni, nu ca nişte roboţi politici care au în cap numai voturi şi, dacă alegerile sunt abia peste 4 ani, timp de 3 ani cauţionaţi prăpădul la guvern şi în primării! Credeţi că oamenii vor uita? Interveniţi urgent şi stopaţi, cu puterea politică pe care o aveţi, aceste nenorociri administrative ale noilor primari de dreapta pe care i-aţi validat”, a mai scris Firea.

 

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
FOTO. Imaginile momentului cu logodnica lui Ion Ion Țiriac! S-a pozat așa și fanii au...
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Părerea lui Gigi Becali despre George Simion. Surprinzător ce a putut spune despre liderul AUR
Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Fotografia care a stârnit controverse pe Facebook: „Cine a spus că în Poliția Română sunt...
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Monica Pop, acuzații GRAVE despre ultima măsură impusă de autorități: ”Categoric, este o discriminare!”
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
A MURIT! Vestea ȘOC a momentului în România
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide