Reacția BOR după predica starețului din Neamț: ”O amestecare apocaliptică a vaccinării cu credința și confuzii preluate delirant de pe site-uri conspiraționiste”

Publicat: 08/06/2021, 16:24

Biserica Ortodoxă Română a reacționat după predica șocantă de la o mânăstire din Neamț, unde starețul a promovat anti-vaccinarea, spunându-le credincioșilor care se vor proteja de Covid-19 că trebuie să se aștepte „la boli teribile”, se vor „umple de solzi” pe piele și chiar „vor deveni zombi”.

„Biserica Ortodoxă și celelalte culte religioase din România sprijină actul curat de informare cu privire la vaccinare (act care nu e o campanie a Bisericii, ci o reacție a bunului-simț) și îndeamnă la formarea unei opțiuni personale la adăpost de dezinformare.

Vasile Bănescu: „Confuzii preluate de pe site-urile conspiraționiste”

Faptul ca există persoane, inclusiv clerici precum acest părinte stareț, care, departe de lumea reală a informației medicale, nu împărtășesc această poziție normală, rațională, poziție care nu are si nu poate avea nicio conotație religioasă sau teologică, spune multe despre gradul de adecvare la realitate al acestora.

Amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credința și teologia, confundarea aberantă a planurilor, punerea in opoziție a credinței cu rațiunea, a Tainelor Bisericii cu actele medicale, toate acestea si multe alte confuzii alimentate și preluate delirant de (pe) site-uri conspiraționiste care dezinformează programatic, nu se intersectează niciodată cu realismul creștin și cu atitudinea echilibrată a Bisericii.

Cred că, din fericire, impactul lor este si va rămâne minor in societate.”, este mesajul lui Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Starețul din Neamț, mesaj șocant: „Oamenii vaccinați vor fi zombi, nu mai au putere să meargă”

„Este orice, vaccin nu este.

Toți cei care și-au făcut vaccinul să se aștepte la următoarele boli: boli teribile de piele, insuficiență renală, accidente vasculare cerebrale, boli cardiace, boli neurologice, paralizie.

Oamenii care au fost vaccinați, în combinație cu noua necunoscută – epidemia – nu vor avea putere să meargă, vor fi zombi, exact cum îi vedem pe cei drogați. (…)

După vaccinare, după o perioadă mică de timp și în combinație cu noua boală, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la pești.

Nu va exista nici o explicație cu privire la originea acestei noi boli, mortale, care va afecta și sistemul imunitar.

Nu există un nume pentru această boală.

Oamenii se vor umple de solzi și cancere de sânge, care vor fi transmise către întregul corp uman.

Se vor umple cu răni, din care va curge lichid, va fi înfricoșătoare această boală”, a spus starețul.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase