Reacția Ministerului Economiei după cazul Romarm. Cine va asigura conducerea interimară a instituției, după reținerea directorului general

Reacția Ministerului Economiei după cazul Romarm. Cine va asigura conducerea interimară a instituției, după reținerea directorului general
FOTO - Romarm.ro
Publicat: 30/01/2023, 21:25
Actualizat: 30/01/2023, 21:44

Ministerul Economiei precizează, prin intermediul unui comunicat, că nu comentează faptele pentru care este cercetat directorul general al Romarm, Gabriel Țuțu, dar precizează că directorul economic va asigura conducerea interimară a companiei.

„Având în vedere informațiile apărute astăzi în mass-media, referitoare la audierea şi reținerea de către DNA a directorului general Romarm, Gabriel Țuțu, vă transmitem faptul că Ministerul Economiei, respectiv conducerea autorității centrale, îşi rezervă dreptul de a nu comenta faptele ce servesc unei anchete penale în desfăşurare. Până la clarificarea situației de fapt, conducerea interimară a Romarm va fi asigurată de directorul economic”, au transmis reprezentanții ministerului Economiei, citați de Mediafax.

Potrivit acestora, Compania Națională Romarm S.A., înființată printr-o Hotărâre din 2000, este o societate de tip holding cu capital 100% românesc, aflată sub autoritatea Ministerului Economiei.

„Vă subliniem faptul că la nivelul Romarm se aplică prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului 109/2011, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, care stipulează că autoritățile publice tutelare nu pot interveni în activitatea de administrare și conducere a întreprinderii publice. Competența luării deciziilor de administrare și a deciziilor de conducere a întreprinderii publice și răspunderea, în condițiile legii, pentru efectele acestora revine consiliului de administrație și directorilor, dacă le-au fost delegate atribuțiile de conducere, sau, după caz, consiliului de supraveghere și directoratului”, mai precizează Ministerul Economiei.

Procurorii DNA i-au reținut, luni, pe fostul selecționer Victor Pițurcă și pe directorul general al Romarm, Gabriel Țuțu, într-un dosar care vizează achiziții în perioada pandemiei.

Vă recomandăm și:

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase