Reacția ministrului Culturii, Lucian Romașcanu (PSD), după ce USR a criticat standul de carte al României de la Frankfurt: „Niște rătăciți în viață și în politică au publicat o poză cu spatele standului și au răscolit internetul cu ea”

Reacția ministrului Culturii, Lucian Romașcanu (PSD), după ce USR a criticat standul de carte al României de la Frankfurt: „Niște rătăciți în viață și în politică au publicat o poză cu spatele standului și au răscolit internetul cu ea”
Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu (FOTO - Facebook)
Publicat: 25/10/2022, 20:01
Actualizat: 25/10/2022, 20:16

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu (PSD) a avut o reacție dură la adresa USR, după ce reprezentanții formațiunii politice au criticat standul de carte al României de la Târgul de la Frankfurt, din Germania. „Niște rătăciți în viață și în politică au publicat o poză cu spatele standului României de la Târgul de carte de Frankfurt și au răscolit internetul cu ea”, a scris – printre altele – ministrul.

De fapt, mai mulți români au postat fotografii și au criticat pe rețelele de socializare standul respectiv, iar USR a preluat și comentat imaginile pe contul său de Facebook.

Aceasta este fotografia postată, inițial, de internautul Vasile Gabrian:

FOTO: Facebook / Vasile Gabrian

Ulterior, ea a fost preluată de USR și postată pe Facebook, amintind totodată și de scandalul iscat de Târgul de turism de la New York, când organizatorii au fost acuzați că România s-a prezentat cu „9 coli prinse pe o perdea neagră”.

Iar reacția ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, nu a întârziat să apară, referitor la Târgul de Carte, mesajul său fiind transmis tot prin intermediul Facebook.

„Niște rătăciți în viață și în politică au publicat o poză cu spatele standului României de la Târgul de carte de Frankfurt și au răscolit internetul cu ea. La câtă școală neterminată au, nu ai așteptări să nimerească intrarea în stand, dar să confunzi fața cu spatele îți trebuie ceva stupiditate, cu care te naști. Așa ceva nu se dobândește… Normal nu le răspundeam dar văd «știrea» și în locuri serioase, de unde, din păcate, nu s-a deranjat nimeni sa ceară o reacție. Câteva poze de la Frankfurt (unde am avut stand standard) și de la Belgrad (din aceste zile) unde suntem țară invitată de onoare (…)”, a scris Lucian Romașcanu pe Facebook, prezentând și mai multe fotografii, din diverse unghiuri, cu standul de carte al României la Târgul din Frankfurt.

Mai mulţi români care au vizitat Târgul de Carte de la Frankfurt (19 – 23 octombrie 2022), la care România a participat cu un stand organizat de Ministerul Culturii, l-au criticat pe cel al țării noastre. Printre ei, Vasile Gabrian, care a postat mai multe fotografii, dar și un text critic la adresa autorităților.

„Așa arată standul României la Târgul de carte de la Frankfurt 2022! Care standuri? Cele cu pereți albi, fără nume, doar cu o hârtie lipită pe cele două laterale. Nici măcar numele țării nu apare scris mare sau vizibil. Înăuntru niște funcționari care dau vina pe alții, care – chipurile – au decis o astfel de aranjare și prezentare. Sigur, nimeni nu e de vină. Și la câțiva metri, iată standurile a trei țări din zona noastră estică – geografic, desigur. Mă întreb dacă se aude și se vede pe undeva, mai sus”, a scris el, oferind – spre comparație – și imagini cu standurile unor ţări precum Croația, Cehia sau Slovacia.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”