Reacţia nervoasă a primarului din Argeş, acuzat că îi cerea favoruri intime unei tinere la interviul de angajare

Reacţia nervoasă a primarului din Argeş, acuzat că îi cerea favoruri intime unei tinere la interviul de angajare
Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 01/07/2022, 22:23
Actualizat: 01/07/2022, 22:29

Primarul comunei Călinești, județul Argeș, Mihai Georgescu, acuzat că îi cererea favoruri intime unei tinere de 20 de ani la interviul de angajare de la Primărie, a trecut la intimidări după ce a văzut că mai mulţi voluntari au ajuns in sat să strângă semnături pentru demiterea lui.

Primarul comunei Călinești, județul Argeș, a fost reținut luni, 27 iunie, pentru 24 de ore de polițiști după ce o angajată l-a acuzat că i-ar fi cerut favoruri sexuale.

Potrivit polițiștilor, în urma anchetei s-a stabilit că, în perioada octombrie 2021 – mai 2022, bărbatul, în calitate de funcționar public, profitând de situația de autoritate asupra victimei, precum și în scopul angajării pe o altă funcție, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unei angajate aflată în subordine.

„Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcției în scop sexual, conform art. 299 din Codul penal, și au reținut un bărbat de 53 de ani, din Călinești”, a transmis luni IPJ Argeș.

Voluntarii aflaţi în comună pentru a strânge semnături au fost întâmpinaţi chiar de edil. Acesta s-a luat la ceartă cu tinerii şi chiar şi-a scos telefonul pentru a-i filma, relatează antena3.ro.

Primarul comunei Călinești din Argeș este cercetat sub control judiciar pentru că ar fi cerut favoruri sexuale de la o tânără.

Discuţia dintre primar şi tânăra care îl acuză că i-a cerut favoruri sexuale

– Nu, v-am spus de la început că nu!
– Tu ești nebună!
– Nu sunt nebună.
– Tu ești o fată bună și nu înțelegi viața asta. Tu oricum ieși cu cineva. În viața mea, am ce vreau și pe cine vreau.
– Am înțeles, nu vreau.
– Dacă tu faci chestia asta din oricare motiv.
– Nu, dar pur și simplu, nu vreau. V-am spus că mai bine, dacă vă deranjează asta, mai bine îmi dau demisia și nu.

Aceasta a fost a doua parte a discuţiei pe care primarul a avut-o cu tânăra pe care încerca să o convingă să se culce cu el.

Înregistrarea a ajuns în mâinile procurorilor

Femeia, spun surse judiciare, ar mai avea în posesie şi alte materiale audio inculpatoare.

Edilul a negat toate acuzațiile într-o postare pe pagina de facebook.

“În urma materialelor calomnioase apărute în ultimele zile, nu am ce să comentez pe acest subiect, nu mă pretez la asemenea inepții, mă dezic de la toate acuzațiile, las organele competente să tragă concluziile reale. Personal, nu am hărțuit pe nimeni și nu am făcut avansuri de natură sexuală niciunei femei, cu atât mai puțin unei anagajate a primăriei”, a scris edilul pe Facebook.

PSD Argeș a anunțat suspendarea acestuia din funcțiile politice

„Organizația PSD Argeș a decis suspendarea lui Mihai Georgescu, primar al comunei Călinești, din toate funcțiile politice, așteptând în continuare rezultatele anchetei în desfășurare. Nu dorim să ne implicăm și să discutăm despre viața privată a nimănui, însă întotdeauna ne vom delimita ferm de orice atitudine imorală, mai ales dacă aceasta se petrece în cadrul administrației publice”, a transmis recent PSD Argeș.

Cu toate acestea acesta le-a spus alegătorilor că săptămâna viitoare se va întoarce la primărie.