Restricții de circulație în Capitală cu ocazia Zilei Armatei și a București Super Rally. Care sunt zonele vizate

Restricții de circulație în Capitală cu ocazia Zilei Armatei și a București Super Rally. Care sunt zonele vizate
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 22/10/2021, 11:07
Actualizat: 25/10/2021, 09:09

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București anunță că în următoarele zile vor fi introduse unele restricții de circulație în Capitală pentru buna desfășurare a două evenimente.

Este vorba despre manifestațiile cu ocazia Zilei Armatei Române și evenimentul București Super Rally 2021.

Minsterul Apărării Naționale – Comandamentul Garnizoanei București, va organiza o ceremonie militară și religioasă  cu depuneri de coroane și jerbe de flori cu ocazia  sărbătoririi „Zilei Armatei Române”, după următorul program:

  1. 25.10.2021, între orele 08.00-14.00 ceremonie militară și religioasă cu depuneri de coroane și jerbe de flori Monumentul Ostașului Necunoscut, din Parcul Carol I;
  2. 25.10.2021, între orele 08.00-14.00 ceremonie militară și religioasă cu depuneri de coroane și jerbe de flori  la Monumentul Eroilor Patriei din Al doilea Război Mondial din fața Universității Naționale de Apărare Carol I;
  3. 25.10.2021, între orele 09.00-11.00 , ceremonie militară și religioasă cu depuneri de coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor Geniști;
  4. 25.10.2021, între orele 19.00-22.00 , solemnitatea retragerii cu torțe pe itinerariul: Palatul Cercului Militar Național, Calea Victoriei, Splaiul Independenței, B-dul Unirii, Piața Constituției, B-dul Libertății, B-dul Națiunile Unite, Str. Bogdan Petriceu Hașdeu, Splaiul Independenței, B-dul Eroii Sanitari, Palatul Cotroceni, Șoseaua Cotroceni, B-dul Iuliu Maniu, B-dul General Vasile Milea, B-dul Timișoara, sediul Brigăzii 30 Gardă

Se va restricționa banda I de circulație pe Bd. Iuliu Maniu, pe tronsonul cuprins între intersecția Bd. Iuliu Maniu cu Bd. Vasile Milea, adiacent Statuii Leu și intersecția Bd. Iuliu Maniu cu Bd. Geniului, inclusiv breteaua din dreptul Monumentului Eroilor Geniști și 100 de metri pe Bd. Geniului (zona Monumentului).

Pentru buna desfășurare, organizatorul va solicita sprijinul și asigurarea de către Brigada Rutieră în cooperare cu efective ale Poliției Locale, pentru:

  • Restricționarea traficului rutier pe Strada Constantin Mille în data de 25.10.2021, între orele 18.00-19.30.
  • Restricționarea traficului rutier pe Calea Victoriei, benzile 1 și 2 , în fața Palatului Cercului Național Militar (între strada Constantin Mille, Bd. Regina Elisabeta) în data de 25.10.2021, între orele 18.00-19.30.

Pentru eliberarea parcărilor din jurul monumentelor precum și cea de la intrarea în Parcul Carol I( Fântâna Zodiac), se va solicita sprijinul polițiilor locale competente teritorial.

București Super Rally aduce restricții de circulație în Capitală

În data de 25 octombrie a.c., Asociația Club Sportiv AMC Racing va organiza evenimentul sportiv denumit „București Super Rally 2021”

Pentru buna desfășurare a evenimentului, în perioada 22-23.10.2021, în intervalul orar 00.00-22.00,  se va restricționa traficul rutier pe Bd. Regele Mihai I – segmentul cuprins între Piața Arcului de Triumf și Piața Presei Libere, sensul de mers către Piața Presei Libere – locală – fără a fi afectat traficul rutier în cele două intersecții.

De asemenea, pentru asigurarea unei zone tampon între traseul competiției și traficul auto general, precum și pentru prevenirea accidentelor de circulație produse ca urmare a ieșirii în decor a participanților, prin grija organizatorului, pe centrala Bd. Regele Mihai I, se va închide circulația pe sensul de deplasare Arcul de Triumf – Piața Presei Libere, urmând ca pe sensul opus să se asigure circulația vehiculelor pe relația de ieșire din Municipiul București.

 RUTE ALTERNATIVE RECOMANDATE:

-Bd. Mareșal Averescu-Bd. Mărăști-Șoseaua Burești Ploiești;

-Bd. Aviatorilor-Piața Charles de Gaulle-Bd. Beijing;

Poliția Română recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu prudență, să respecte semnalele poliţiştilor rutieri, iar în intervalul orar restricţionat să evite deplasarea în zonă.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Veste uriașă pentru toată România. Marcel Ciolacu a promis. A anunțat astăzi, 6 decembrie
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...