Restricții rutiere si linii STB deviate în centrul Capitalei, pentru desfășurarea evenimentului caritabil „Hope Run 2022”

Restricții rutiere si linii STB deviate în centrul Capitalei, pentru desfășurarea evenimentului caritabil „Hope Run 2022”
FOTO - Facebook.com/hoperunforcharity
Publicat: 21/05/2022, 18:38
Actualizat: 21/05/2022, 18:54

Circulația rutieră va fi restricționată pe Bd. Mareșal Constantin Prezan, Bd. Regele Mihai I și Șos. Kiseleff, duminică, 22 mai, între orele 07:00 – 14:00, pentru desfășurarea evenimentului sportiv „Hope Run 2022”, organizat în scop caritabil de Corpul Național al Polițiștilor. În acest context, Societatea de Transport București (STB) a anunțat că vor fi modificate traseele liniilor de autobuz 131, 205, 282, 330, 331, 335, 361 și 783.

Astfel, linia 131 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Piața Romană” și intersecția Calea Dorobanților/Bd. Aviatorilor (Piața Charles de Gaulle), apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Bd. Aviatorilor, Bd. Beijing, Str. Nicole Caramfil, Pasaj Băneasa, Bd. Aerogării, Șos. București-Ploiești, după care va urma traseul de bază.

Linia 205 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Gara de Nord” și intersecția Str. Alexandru Constantinescu/Bd. Mărăști, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Bd. Mărăști, Piața Presei, Șos. București-Ploiești, după care va urma traseul de bază.

Linia 282 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Șoseaua Fundeni” și intersecția Str. Radu Beller/Calea Dorobanților, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Calea Dorobanților, Bd. Iancu de Hunedoara, Piața Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Bd. Banu Manta, după care va urma traseul de bază.

Linia 330 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Faur” și intersecția Bd. Iancu de Hunedoara/Calea Dorobanților, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Bd. Iancu de Hunedoara, Piața Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Alexandru Constantinescu, Bd. Mărăști, terminal „Piața Presei”.

Linia 331 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Piața Romană” și intersecția Calea Dorobanților/Bd. Aviatorilor (Piața Charles de Gaulle), apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Bd. Aviatorilor, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării, Șos. București-Ploiești, Piața Presei, Bd. Poligrafiei, după care va urma traseul de bază.

Linia 335 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Faur” și intersecția Calea Dorobanților/Bd. Aviatorilor/Bd. Mareșal Constantin Prezan (Piața Charles de Gaulle), apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Bd. Aviatorilor, Bd. Beijing, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării, Șos. București-Ploiești, până la terminalul „Complex Comercial Băneasa”.

Linia 361 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Complex Comercial Băneasa” și intersecția Șos. București-Ploiești/Bd. Aerogării, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Bd. Aerogării, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Beijing, Bd. Aviatorilor, Piața Victoriei, Bd. Lascăr Catargiu, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. I.C Brătianu, până la terminalul „Piața Unirii”.

Linia 783 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Piața Unirii” și stația „Piața Victoriei”, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Bd. Aviatorilor, Bd. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării, Șos. București-Ploiești, după care va urma traseul de bază.

Harta restricțiilor rutiere

Brigada Rutieră a Capitalei a anunțat, prin intermediul unui comunicat, unde vor fi restricțiile rutiere și în ce interval de timp:

– Bd. Mareșal Constantin Prezan (ambele sensuri), între Piața Charles de Gaulle și Arcul de Triumf, între orele 07:00 – 12:00;
– Șos. Kiseleff, sensul de deplasare dinspre Arcul de Triumf către Piața Presei, între orele 09:00 – 11:00;
– Șos. Kiseleff, dinspre Arcul de Triumf către Piața Victoriei, între orele 09:00 – 11:00.

Pentru ziua de duminică, 22 mai, începând cu ora 07:00, sunt recomandate următoarele rute ocolitoare:

  • Bd. Mărăști – Piața Montreal – Piața Presei Libere – Șoseaua București-Ploiești;
  • Bd. Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle – Bd. Beijing – Bd. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Șoseaua București-Ploiești.

Recomandările polițiștilor rutieri pentru conducătorii auto:

  • să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun, în special pentru metrou;
  • să evite deplasarea în zona de desfăşurare a evenimentului şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea şi fluidizarea acestuia;
  • să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate;
  • să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Pietonilor li se recomandă să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o facă doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenţia de a traversa.

Evenimentul „HOPE RUN for Charity” se află la a doua ediție și anul acesta startul se va da din Parcul Regele Mihai I – intrarea Charles de Gaulle, la ora 07:00.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Viața la bloc. Ce sancțiuni riști dacă ai musafiri gălăgioși de Paști
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
VIDEO. Delia, criticată că nu este feminină. Gestul total neașteptat pe care artista l-a făcut...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
MESAJE de PAȘTE 2024. Impresionează-ți rudele și prietenii de Sărbătorile Pascale