Rețea de traficanți de droguri, destructurată în Bistrița. Ce captură a impresionantă a reușit DIICOT

Publicat: 04/09/2023, 17:15
Actualizat: 04/09/2023, 17:19

Procurorii DIICOT au destructurat o rețea de traficanți de droguri în orașul Bistrița. În urma perchezițiilor, au fost capturate marijuana, medicamente de mare risc, bani, mobile și un autoturism de 120.000 de euro. Marfa provenea în mare parte din Spania și urma să fie vândută consumatorilor din România.

Luni, 3 septembrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, au făcut 10 percheziții, percheziție pentru destructurarea unui grup de traficanți de droguri. Grupul infracțional organizat a introdus și traficat în România droguri de mare risc. În luna iulie 2022, traficantul bănuit, împreună cu alți complici, arestați preventiv în această cauză, ar fi constituit un grup infracțional organizat în scopul introducerii și vânzării în România de droguri de risc provenite din Spania, menționează DIICOT.

Medicamente de mare risc

La data de 1 septembrie, unul din traficanți ar fi ajutat la introducerea în țară a unei cantități de substanțe dopante cu grad mare de risc, disimulate într-un colet, respectiv 200 de fiole a câte 1 ml lichid, conținând o componentă activă de testosteron și aproximativ 10.000 de comprimate care conțin ca substanță activă oxandrolone.

Acesta ar fi ridicat de la o firmă de curierat și ar fi transportat coletul ce conținea substanțele dopante, în scopul comercializării.

Captură impresionantă

De asemenea, în urma punerii în aplicare a 10 mandate de percheziție, au fost descoperite și ridicate cantități de droguri de risc, mai multe terminale mobile, precum și un autoturism de lux, de peste 120.000 de euro.

Totodată, în luna martie a.c., bănuitul ar fi ajutat la introducerea în țară a aproximativ 30 de kilograme de cannabis, iar în perioada iulie 2022 – martie 2023,  la  15 date  diferite, ar fi primit de la unul dintre bănuiți, cantități de droguri de risc (cannabis) în scopul comercializării.

Traficantul, a fost arestat și este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc (15 acte materiale), introducere în țară de droguri de risc, introducerea în ţară de substanţe dopante de risc sau cu grad mare de risc, fără autorizaţie emisă de autorităţile competente și livrarea cu orice titlu, trimiterea ori alte operaţiuni privind circulaţia substanţelor dopante cu grad de mare risc, fără drept.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița Năsăud a dispus arestarea preventivă a bănuitului, pentru 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor brigăzilor de combatere a criminalității organizate Cluj-Napoca, Oradea, Brașov, serviciilor de combatere a criminalității organizate Maramureș, Giurgiu, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu.

CITIȚI ȘI:

FOTO-VIDEO. Captură record de droguri de tip „cristal”. Marfa urma să fie vândută cu 600.000 de euro pe piața din România / Unde a fost descoperită

DIICOT anunță destructurarea ”Enigma”, cea mai mare rețea de trafic de droguri online. Cum se vindea „Iarba Dulce” 

Procurori DIICOT antidrog insuficienți, avertizează Alina Gorghiu. Rapoartele oficiale (DOCUMENTE EXCLUSIVE)

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O femeie din India a inhalat un ac decorativ care i-a ajuns în plămâni