Iată o rețetă de varză călită pe care s-o pregătești în 40 de minute. Pentru această rețetă se va utiliza și un ingredient care face preparatul să se topească în gură. Ingredientele și modul de preparare se află mai jos, în articol.
Iată cum să prepari o rețetă de varză călită, gustoasă și aromată, care să încânte papilele gustative ale tuturor. Rețeta poate fi adaptată în funcție de preferințe și regiune. Pentru această rețetă tradițională românească, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
:format(webp):quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.gandul.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F05%2Fshutterstock_1714533853-1280x853.jpg)
Varză călită, un preparat des consumat de români / sursă foto: Shutterstock
Într-o tigaie se adaugă feliile de slănină afumată în 70 de gram de grăsime de porc (sau 70 grame de ulei). Feliile trebuie să se topească, nu să se prăjească.
Taie varza în 2, apoi feliază leguma. Varza se pune într-un bol, se adaugă sare și se frământă cu mâinile. Apoi, curăță și taie o ceapă medie. Între timp, scoate slănina din tigaie, deoarece ar fi trebuit să aibă suficient timp să se topească. Adaugă ceapa la călit și când devine gălbuie pune jumătate din cantitatea de varză tocată. Apoi, adaugă și restul de varză.
Peste compoziție adaugă o cană de apă și lasă să fiarbă ingredientele foc mic. Când varza s-a înmuiat, adaugă sucul de roșii, treptat. Apoi, celelalte condimente. Se adaugă și oțet de ardei iute (3-6 linguri, după preferințe), arată BZI.
Ciorbă de miel ardelenească. Secretul constă în modul de preparare
Ce poți face cu varza murată rămasă din iarnă. Cum să o păstrezi în stare bună, în borcan sau butoi
Cea mai bună REȚETĂ de orez cu lapte. Desertul copilăriei, cremos și ușor de preparat
Ingredientul secret folosit de marii bucătari pentru chiftele fragede
Rețetă mănăstirească cu gogoși de post. Ingredientul folosit de măicuțe pentru un aluat pufos
Sursă foto: Shutterstock (caracter ilustrativ)