Revolta medicilor ATI. Dr. Laura Zarafin, mesaj categoric: Avem 1.000 de ATI-iști. Nu mai rămân 500 dacă umblați la banii lor!

Revolta medicilor ATI. Dr. Laura Zarafin, mesaj categoric: Avem 1.000 de ATI-iști. Nu mai rămân 500 dacă umblați la banii lor!
Revolta medicilor ATI. Dr. Laura Zarafin, mesaj categoric: Avem 1.000 de ATI-iști. Nu mai rămân 500 dacă umblați la banii lor! / Foto: Facebook Laura Zarafin
Publicat: 21/03/2021, 22:05
Actualizat: 06/04/2021, 14:32

Dr. Laura Zarafin, cunoscutul medic ATI de la Spitalul Colentina, a lansat un mesaj tranșant pe Facebook, în care atrage atenția că România are doar 1.000 de medici ATI-iști și – dacă Guvernul va umbla la banii lor – nu vor mai rămne nici 500! „Nu a existat categorie mai hărțuită, înjurată, muncită… acum și cu banii luați?”, scrie Zarafin.

„Prea mulți spun că nu vom face nimic chiar dacă ne vor reduce salariile la jumătate.

Ba da , noi – anestezistii cu siguranță vom face , pentru că nu a existat categorie mai hărțuită , blamată , înjurată , muncită , fără zile de concediu ….acum și cu banii luați ?

„Terapia intensivă nu se poate face prin telemedicină”

Țara asta mai are în jur de 1000 de ATI-iști . Vă garantez că nu mai rămân 500 dacă umblați la banii lor , după ce i-ați și denigrat public în plină criză sanitară , când prea mulți suntem deja obosiți și șocați de ce vedem .

Și , ca să terminăm odată cu toate mizeriile aruncate în capul nostru ( evident că noi am înțeles de ce …că doar e musai să găsim și niște țapi ispășitori ..nu-i așa ,?? ) , vă spun atât – TERAPIA INTENSIVĂ NU SE POATE FACE PRIN TELEMEDICINĂ

Să nu vă iluzionați că nu vom demisiona din spitalele de stat .

O vom face cu siguranță pentru că nimănui nu i-a ajuns cuțitul la os cum ne-a ajuns nouă – anesteziștilor – de un an .Repet , ca să înțeleagă toți formatorii de opinie ,ca anestezia nu merge cu telemedicina , că NU MERGE nici intubatul prin watsapp , nici cateterizarea de venă centrală , nici cateterizarea arterială , nici măcar sonda nazogastrică sau urinară …nu merge telemedicina .

În plus nu merge nici cu claritromicina și plimbărică , pt că oamenii ajunși la noi nu pot nici vorbi bine din cauza dispneei …..așa că ….chiar nu merge să mai ascultați toate mizeriile vărsate în capul nostru . Dacă or fi câțiva ce se ascund după birouri , asta nu înseamnă că își poate cineva permite fix când suntem mai obosiți și hărțuiți să se deschidă și subiectul banilor . Ba da , chiar mă simt amărâtă și obosită .

Un anestezist mai puțin sigur ….

Mare pagubă !!!! Câteva sute mai puțini , ce contează ? ?. Contează chiar și un sfert dintre noi să plece și se va vedea dezastrul .

Medicina este o profesie LIBERALĂ , domnilor ziși „” de dreapta „”- pe care v-am susținut o viață , din păcate .

Cerere uriașă de antesteziști și ATI-iști în Europa

Există o ofertă de ATI-iști de aprox 1000 …o cerere enormă – de peste 4000 în acest moment .

Nu mai spun de cererea de anesteziști care există în toate țările UE .

Atunci să vedem cum se vor regla lucrurile , conform principiului care le reglează în doctrina liberală – raportul cerere/ ofertă .
Oricum e de plecat din țară având în vedere că în continuare , la grămadă , fără nici o nuanță , suntem bălăcăriți în cel mai suburban mod cu putință de către toți neaveniții”, avertizează medicul pe Facebook.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult