Revolta unui medic român, aflat în concediu în Grecia. „Am înţeles cât de duplicitari putem fi ca naţie. O bătaie de joc”

Revolta unui medic român, aflat în concediu în Grecia. „Am înţeles cât de duplicitari putem fi ca naţie. O bătaie de joc”
Foto: Facebook
Publicat: 18/09/2021, 13:53
Actualizat: 18/09/2021, 21:24

Paul Ichim, un cunoscut chirurg gălăţean, mărturisește că pandemia de coronavirus a afectat calitatea serviciilor turistice. Doctorul a povestit pe pagina personală de Facebook experienţa avută recent într-o insulă din Grecia.

Medicul Ichim este dezamăgit inclusiv de operatorii români care lucrează cu grecii, deoarece „au început să uite de interesul turistului”.

„Am mai bântuit prin Gecia şi insulele ei, dar este prima oară când am păţit aşa ceva. Probabil, anul precedent, fiind un an nenorocit economic pentru turismul lor, a determinat schimbarea mentalităţii unora dintre ei. Mai rău este că şi operatorii români ce lucrează cu ei, probabil din interese comune, au început să uite de interesul turistului român”, susţine dr. Ichim, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Ne-am trezit înghesuiţi în picioare, cam cum arată trenurile încărcate la indieni”

Cu toate că medicul nu a avut reproșuri în ceea ce pricește cazarea, excursiile stabilite în pachetul turistic au fost complet dezamăgitoare.

În dimineaţa de după sosirea în insulă, a venit şi ne-a prezentat opţiunile de excursii, agenta firmei. Să nu vă pună mama gaia să credeţi tot ce spune, cosmetizează tot, evident cu interes. Dacă prima excursie cu vaporul în jurul insulei a fost reuşită, la a doua excursie, la care ne-a anunţat că sunt locuri limitate din raţiuni epidemiologice, ne-am trezit înghesuiţi în picioare, cam cum arată trenurile încărcate la indieni. Normal că un grup consistent de români a refuzat îmbarcarea, solicitând respectarea condiţiilor comunicate sau restituirea plăţii făcute deja. La o ultimă excursie cu un iaht, pentru care s-au anunţat că nu pot merge decât opt persoane, oamenii au înghesuit 11.

Medicul Paul Ichim

„Traseul comunicat de către «individul», cu vasul, n-a fost respectat de loc, ne-a dus unde şi cât a vrut, fiind si de o mitocănie comportamentală greu de acceptat. (…) Am luat legătura de pe vas cu agenţia, care n-a schimbat nimic. Nu vreau să generalizez, dar grec mai lipsit de maniere ca acesta n-am întâlnit, de parcă-şi făcea o pomană cu noi, nu pentru că ar fi fost plătit consistent. În concluzie, nu credeţi absolut tot ce spun cei de la agenţie, sunt în relaţii direct interesate cu cei de pe plan local”, povesteşte medicul Paul Ichim, despre experiența în Grecia.

”O bătaie de joc”

Mai mult, dezamăgirea a fost completată de restul românilor, despre care medicul spune că deşi „au fost de acord că a fost o mizerie comportamentală a individului și a agenţiei”, românii respectivi „i-au zâmbit şi mulţumit”.

„Pe cuvânt că nu am înţeles cât de duplicitari putem fi ca naţie, că nu putem să ne păstram demnitatea şi să avem pretenţia de a fi respectaţi. (…) În orice caz, mai revoltat am fost de atitudinea tour-operatorului român, care are doar interese financiare cu toţi mitocanii, în loc să respecte interesele turistului român”, a mai spus medicul.


Citește și EXCLUSIV | Revolta unui medic din linia întâi care de 16 luni tratează doar pacienți COVID: ”În eventualitatea valului patru, nu vă mai bazați pe aceiași «măgari»”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
EXCLUSIV Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Cât de veche este Cascada Niagara?