Robert Negoiță, scrisoare către Nicușor Dan legată de retrocedarea IOR: Vă mărturisesc dezamăgirea profundă. Nu am primit răspuns de la dumneavoastră

Robert Negoiță, scrisoare către Nicușor Dan legată de retrocedarea IOR: Vă mărturisesc dezamăgirea profundă. Nu am primit răspuns de la dumneavoastră
Publicat: 28/06/2023, 16:37
Actualizat: 28/06/2023, 16:44

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, i-a adresat lui Nicușor Dan o scrisoare deschisă, prin care îi solicită primarului general să se implice în rezolvarea problemelor din Parcul IOR, acolo unde o bucată de teren a fost retrocedată, iar în ultima perioadă s-au tăiat sute de copaci.

„Domnule Nicușor Dan. Am urmărit cu bucurie și mai ales optimism declarațiile pe care le-ați susținut ieri, cu ocazia dezbaterilor din Parlament, și prin care vă exprimați interesul și implicarea pentru a proteja și extinde spațiile verzi. Profit de acest moment pentru a vă readuce în atenție problemele pe care noi, comunitatea Sectorului 3, vi le-am semnalat de mai mult timp pe această temă și, totodată, soluțiile pe care vi le-am propus”, își începe Robert Negoiță scrisoarea către Nicușor Dan.

Edilul Sectorului 3 îi aduce aminte lui Nicușor Dan că în martie a fost în Parcul IOR, dar de atunci nu s-a întâmplat nimic.

„Având în vedere prezența dumneavoastră în cursul lunii martie pe terenul ce a fost retrocedat acum 18 ani din Parcul IOR și uimirea pe care ați manifestat-o atunci când în final ați ajuns să vedeți situația pe care v-am semnalat-o în mod repetat cu toții cei de aici, vă mărturisec dezamăgirea profundă cauzată de faptul că au trecut de mult timp cele 6 săptămâni pe care le-ați dat ca termen de analiză, însă nu am primit niciun răspuns din partea dumneavoastră în ce privește implicarea de care este nevoie pentru a salva Parcul IOR”, se arată ăn scrisoarea lui Robert Negoiță.

Edilul Sectorului 3 explică apoi pas cu pas care este situația Parcului IOR.

„Nu știu dacă vă amintiți, având în vedere agenda încărcată pe care cu siguranță o aveți și numărul mare de întâlniri sau discuții relevante pentru București, așa că permiteți-mi ca în doar câteva rânduri să vă rezum situația de care discutăm și care este vitală pentru comunitatea S3, dar și pentru întreg orașul. Este vorba de 12 ha din Parcul IOR din Sectorul 3 ce au fost retrocedate  prin decizie de Primar General în 2005. Timp de 10 ani, Primăria Sectorului 3 s-a judecat atât cu beneficiarul acestei decizii, cât și cu Primăria Generală, cu scopul de a recupera terenul ce este parte a Parcului IOR. Dacă în 2019, Primăria Sector 3 a reușit să obțină o decizie a instanței prin care s-a declarat nul actul de retrocedare, în urma recursului depus de instituția pe care azi o conduceți și de proprietar, instanța a decis în final, fără a mai intra pe fondul problemei, că Primăria Sector 3 nu are calitatea pentru a iniția și derula un astfel de proces, dat fiind că nu eram proprietarii terenului la momentul retrocedării”, explică edilul Sectorului 3.

Robert Negoiță îi cere încă o dată edilului general să rezolve problema Parcului IOR.

„Permiteți-mi să vă reamintesc faptul că există deja soluții pentru protejarea spațiilor verzi”

„Ca urmare, domnule Primar General, vă reiterez apelul făcut către dumneavoastră de a dispune ca instituția pe care o conduceți și care are calitate procesuală în acest subiect, să acționeze urgent în instanță în vederea  anulării deciziei de retrocedare, cu atât mai mult cu cât există deja o decizie în acest sens obținută de Primăria Sector 3 în 2019. Avem întreaga disponibilitate, domnule Primar General, să susținem instituția pe care o conduceți pentru acest demers, doar că este necesară semnătura dumneavoastră pe actul de adresare către instanță.

Între timp, încurajat de vehemența declarațiilor dumneavoastră de ieri, permiteți-mi să vă reamintesc faptul că există deja soluții pentru protejarea spațiilor verzi, dar și a celor ce trebuie amenajate în urma aprobării de noi construcții, iar noi, Primăria Sectorului 3 chiar v-am înaintat astfel de propuneri ce așteaptă doar răspunsul și acțiunea dvs”, se arată în scrisoare.

Edilul Sectorului 3 spune că amenzile penru cei care taie copaci ar trebui majorate de 100 de ori.

„Prin HCLS3 226/ 18.05.2023 și HCLS3 227/ 18.05.2023, am venit către dumneavoastră cu propuneri concrete prin care amenzile ce se dau celor ce afectează spațiile verzi să fie majorate semnificativ, de 100 de ori, față de ce există în prezent. Totodată, v-am solicitat modificarea cadrului legal astfel încât să poată fi amendați și cei care nu respectă și nu se conformează prevederilor de înverzire a zonelor aferente construcțiilor noi. Am remarcat faptul că deja un mic pas s-a făcut, ca urmare a propunerilor și solicitărilor noastre și ați supus dezbaterii publice o serie de modificări pentru majorarea amenzilor. Din păcate, prevederile care să vizeze respectarea procentelor de spații verzi pentru construcțiile noi nu s-au regăsit printre propunerile înaintate de dumneavoastră dezbaterii publice, așa că v-aș ruga  să le reanalizați și să dispuneți cât mai curând o măsură.

Închei cu speranța neclintită în bunele dumneavoastră intenții, dincolo de declarațiile publice, pentru protejarea parcurilor și a spațiilor verzi din orașul nostru și așteptăm cât mai curând, de îndată ce agenda încărcată vă permite, răspunsul dumneavoastră referitor la implicarea în salvarea terenului retrocedat din Parcul IOR și pentru propunerile de înăsprire a legii în cazul celor care nu păstrează și nu amenajează spațiile verzi de care avem nevoie.

Timpul este prețios și orice întârziere aduce mari prejudicii întregii populații a municipiului București”, se arată în scrisoarea lui Robert Negoiță.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Mesajul emoționant pe care l-a ales Narcisa pentru coroana lui Mădălin. Tânăra i-a vizitat mormântul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Decizie pentru cei care primesc pensia PRIN POȘTĂ. Anunțul venit chiar astăzi, 27 APRILIE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Război total după lansarea filmului Buzz House! Reacția lui Selly, după acuzațiile grave la adresa...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator