ROMÂN din Italia, bătut și lăsat pe străzi. Își dorește să revină în țară, dar nu are nici bani, nici acte

ROMÂN din Italia, bătut și lăsat pe străzi. Își dorește să revină în țară, dar nu are nici bani, nici acte
Sursa foto: Facebook
Publicat: 04/02/2023, 23:51
Actualizat: 05/02/2023, 01:49

Radu Rotilă, un român din Italia, provine din Iași, dar se află într-o situație disperată în Peninsulă.

Puține informații sunt clare despre român, pentru că acesta suferă de pierderi de memorie. Nu își amintește decât că ar fi din Iași și că ar avea o soră pe nume Silvia.

După ce i-a aflat povestea, o româncă a decis să publice fotografia bărbatului și puținele informații despre el, în speranța că rudele sale îl vor recunoaște, notează rotalianul.com.

„A rămas fără acte, fără casă, fără loc de muncă. Își dorește mult să se întoarcă acasă, în țară, în România noastră dragă. Eu îl cunosc de multă vreme, îi dau hrană când pot și îl văd în fața casei unde muncesc. Iarna îi dau câte o pătură să poată suporta frigul. Se numește Rotilă Radu Gabriel, din Iași. Are 53/54 ani. Are o soră, Silvia. Vă mulțumesc anticipat, în speranța că vom reuși ca Radu să se întoarcă la vatră”, a transmis femeia pe profilul său de Facebook.

Se pare că bărbatul ar fi plecat la muncă în Italia. Nu este clar cum a ajuns pe străzi, dar a fost bătut și jefuit, rămânând și fără bani, și fără documente. După ce a fost externat, a ajuns să doarmă sub cerul liber, într-un parc din Verona.

Bărbatul vrea să se întoarcă în țară, dar nu are cum

Femeia care i-a făcut publică povestea spune că starea acestuia de sănătate e precară și adaugă că bărbatul ar avea și trei copii, deși nici această informație nu e sigură.

„Starea sănătății mintale nu este una prea bună. Fără acte și cu o sănătate șubredă, nu a mai putut să se angajeze, așa că acum a ajuns să doarmă într-un parc, din câte am înțeles de la el. Îl aștept să se întoarcă în fiecare zi, iar când nu vine sunt îngrijorată. De când l-am cunoscut nu a vrut decât să ajungă în țară. Îi pare rău de actele care i-au fost furate decât de banii pe care îi avea atunci asupra lui. Mă întreabă în fiecare zi când îl duc acasă”, a spus Tina Ghiorghiță, conform sursei citate.

Din cauza deficiențelor de memorie nu-și amintește adresa la care locuia în Iași. Spune doar că are o soră Silvia și că ar avea o fată pe nume Violeta

„Știe doar că are trei copiii, însă nu poate spune cu exactitate sexul acestora. Tot ce își amintește este faptul că ar avea o fată pe nume Violeta și o soră Silvia. Eu și mulți alți români de aici suntem disponibili să îi căutam familia și să îl ajutăm să meargă la consulat pentru a-și face actele necesare să ajungă în siguranță în țară”, a mai spus femeia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase