Româncă nemulțumită de litoralul croat, ironizată de alți turiști: „Prima și ultima dată în Croația!” versus „Ceea ce căutați dumneavoastră se poate găsi la Costinești”

Româncă nemulțumită de litoralul croat, ironizată de alți turiști: „Prima și ultima dată în Croația!” versus „Ceea ce căutați dumneavoastră se poate găsi la Costinești”
FOTO - Caracter ilustrativ: Pixabay
Publicat: 03/09/2022, 18:40
Actualizat: 03/09/2022, 21:20

O turistă din România a ales litoralul croat, pentru concediul din aceastră vară, dar s-a întors nemulțumită în țară. A ales chiar și un forum dedicat vacanțelor din acest an, unde a împărtășit problemele care au deranjat-o.

„Am fost in Opatija timp de 6 zile. Nu ne-a plăcut prea mult pentru că: plajele toate sunt cu pietre…și destul de mari; parcarea este o MARE problemă. Nu am mai scos mașina dintr-o parcare de teamă să nu pierdem locul, care variază între 100-170 kuna/zi. Prețurile sunt destul de mari comparativ cu Grecia, Turcia. Nu am auzit muzică, pe plajă, la restaurante…monotonie… Cel mai mare disconfort a fost timpul de 9 ore petrecut la vama dintre Serbia și Croația. Prima și ultima dată în Croația!”, a scris femeia pe rețeaua de socializare.

Însă, postarea sa nu a rămas fără ecou, primind mai multe comentarii care o contrazic sau chiar primește diverse sfaturi, pentru a avea o vacanță reușită în Croația. Iată doar câteva dintre mesajele postate pe forumul „Turism in Croatia – informatii utile”.

  • „Croația este foarte frumoasă, ceea ce căutați dumneavoastră se poate găsi la Costinești. Experiența noastră cu Croația a fost minunată, mie îmi place că nu se ascultă muzică, de aia mergem la mare să ne relaxăm, muzică putem să o ascultăm și la vecinii care pun muzică tare. Merită să mai vizitați Croația, doar să va documentați înainte”
  • „Croația este minunată, trebuia doar o scurtă documentare înainte de a pleca. Pentru că unii preferă plaja stâncoasă, alții preferă plajă cu pietricele iar alții preferă plajă cu nisip (da, mai găsiți și din astea în Croația). În nordul litoralului croat plajele sunt stâncoase și mai «liniștite» decât în sud, unde gășiți și beach-baruri și plaje amenajate, cu atmosfera de vacanță apropiată de ceea ce doriți. În nici un caz nu veți găși haosul de pe litoralul românesc, turcesc sau grecesc din ultimii ani. Croația nu este despre all inclusive, muzică dată la maxim pe plajă și gălăgie. Dată viitoare «săpați» puțin înainte de a pleca în vacanță, că internetul e mare și plin de informații. Să compari Croația cu Grecia sau Turcia este că si cum ai compara mere cu pere.”
  • „În Croația mergi pentru peisajele superbe, pentru Patrimoniul UNESCO, pentru apa splendidă, pentru pe;te și fructe de mare, pentru alte lucruri mergeți la Eforie”
    „Reveniți pe litoralul românesc. Are nevoie de dumneavoastră. Lăsați-i pe cei care aleg Croația să se relaxeze.”
Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase