Româncă sechestrată într-un coteț de găini, bătută și drogată timp de 8 zile, în Italia: „Te omor dacă încerci să pleci”

Româncă sechestrată într-un coteț de găini, bătută și drogată timp de 8 zile, în Italia: „Te omor dacă încerci să pleci”
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock
Publicat: 10/08/2022, 20:48

O româncă din San Bonifacio, provincia Verona, regiunea Veneto, a trăit un infern timp de mai bine de o săptămână. A fost răpită de un marocan de 52 de ani, ținută prizonieră 8 zile într-un coteț de găini, umilită și agresată. 

La fiecare tentativă a femeii de a evada, bărbatul o bătea și o droga cu cocaină. Iadul s-a încheiat vinerea trecută, pe 5 august, când românca a reușit să scape din mâinile marocanului Mohammed Mobsit, un traficant de droguri condamnat, scrie publicația Corriere della Sera.

Femeia a cerut ajutorul poliției și, pe baza mărturiei acesteia, autoritățile l-au arestat pe marocan pentru o serie de acuzații, de la răpire până la tentativă de violență sexuală, furt și tâlhărie. Infracțiuni comise pe parcursul a opt zile interminabile.

Asistat de avocatul său Federico Lugoboni, în timpul interogatoriului, marocanul a făcut uz de dreptul de a nu răspunde, iar magistrații au dispus arestarea preventivă a acestuia.

Sechestrată după o petrecere cu cocaină la o cabană abandonată din San Bonifacio

În urma audierilor, anchetatorii au aflat că bărbatul de 52 de ani și românca se cunoșteau de un an. În săptămâna în care a ținut-o ostatică, îi aducea mâncare doar o dată pe zi și o droga cu cocaină.

„Ești doar a mea, nu vei pleca niciodată de aici. De acum înainte familia ta sunt eu”, ar fi amenințat-o marocanul.

Victima a povestit că acesta „a cerut în mod repetat să întrețină relații sexuale, dar eu am refuzat întotdeauna și, prin urmare, m-a lovit cu pumnii și picioarele”.

Cu o zi înainte de a reuși să evadeze, joia trecută, Mohammed și-a dat seama brusc că femeia recuperase telefonul mobil pe care i-l luase anterior, ca să nu poată cere ajutor.

„A încercat să mă stranguleze cu un cablu electric”, a povestit victima mai târziu, după ce a fost dusă la urgențe.

Pentru ea au fost zile interminabile, dramatice, la limita suportabilității: „Luam drogurile pe care mi le aducea doar pentru a face față coșmarului pe care îl trăiam”, le-a dezvăluit ea salvatorilor.

Iadul pentru româncă a început pe 29 iulie, când ea și o prietenă au mers la o cabană abandonată din San Bonifacio pentru o petrecere cu cocaină. Au mai fost și alți participanți, iar Mobsit ar fi adus drogurile.

„Am plătit 70 de euro pentru ele, apoi am adormit. Când m-am trezit a doua zi, prietena mea și ceilalți oameni plecaseră, în timp ce eu eram închisă acolo, fără ferestre, fără haine, fără telefon, cu lanțuri la uși”, spune tânăra.

Românca a reușit să scape după 8 zile de chin

Prima și singura voce pe care femeia a auzit-o din acel moment și până la sfârșitul coșmarului a fost cea a marocanului: „Acum sunt doar eu cu tine, ești a mea”. Un scenariu de film de groază.

Vineri, românca a reușit să evadeze profitând de un moment de neatenție din partea bărbatului de 52 de ani, care se dusese la baie. Nu a pierdut nicio clipă, a ieșit spre via Nogarole, l-a blocat pe primul trecător pe care l-a întâlnit, un tânăr pe bicicletă, iar acesta a sunat la 112.

Realizând că nu mai are timp să scape, marocanul a încercat să fugă, pe jumătate dezbrăcat, dar carabinierii l-au prins și a fost arestat.

Între timp, tânăra a fost examinată de medici, care au constatat că avea vânătăi pe tot corpul, leziuni de strangulare și contuzii multiple. Era într-o stare de șoc evidentă și de înțeles: pentru personalul medical „imaginea pare compatibilă cu o reacție acută de stres post-traumatic”.