România a cumpărat 100.000 de ace și aproape 250.000 de seringi, pentru campania de vaccinare anti-Covid. Materialele sanitare au fost aduse cu un avion militar din Qatar

România a cumpărat 100.000 de ace și aproape 250.000 de seringi, pentru campania de vaccinare anti-Covid. Materialele sanitare au fost aduse cu un avion militar din Qatar
Aeronavă militară Spartan (FOTO: ilustrativ)
Publicat: 16/01/2021, 17:55
Actualizat: 16/01/2021, 18:04

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, prin intermediul unui comunicat că o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române a executat, sâmbătă, un zbor pentru aducerea, în România, a unor materiale sanitare din Qatar necesare campaniei de vaccinare, constând în aproximativ 250.000 de seringi şi 100.000 de ace.

Materialele au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, la solicitarea Comitetului Naţiomal de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei de COVID-19”, se arată în comunicat.

Distribuirea echipamentelor va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU către centrele de vaccinare comunitare, mai transmite sursa citată.

Românii au dat năvală să se programeze pentru vaccinare: Nu mai sunt locuri disponibile pentru etapa a doua în București și Cluj

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a precizat, sâmbătă dimineaţă, la Ştirile ProTV, că în Capitală şi în Cluj-Napoca nu mai sunt locuri disponibile pentru vaccinare în acest moment, în etapa a doua.

Fără locuri la vaccinare

Nu mai sunt locuri disponibile la Bucureşti şi la Cluj. Lucru îmbucurător, din perspectiva faptului oamenii îşi doresc vaccinarea. Problemele noastre sunt acum diferite, nu avem destul vaccin. Dar în afara UE, de pildă în Japonia, vaccinul ar putea ajunge doar în martie”, a declarat Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, la Ştirile ProTv ale dimineţii.

10 milioane de români, vaccinați până în septembrie

Cu toate acestea, obiectivul Guvernului este ca, până în luna septembrie, peste 10 milioane de români să fie vaccinați împotriva Covid-19, a anunțat miercuri premierul Cîțu, care afirmă că există un interes ridicat pentru a doua etapă de vaccinare.

De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 a afirmat că se estimează ca în al doilea trimestru, poate sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie, numărul de doze să fie „considerabil mai mare decât se estima”, pentru că la nivelul Comisiei Europene au crescut dozele contractate: „România și-a asigurat 20 de milioane de doze doar de la Pfizer până în septembrie, asta înseamnă 10 milioane de persoane vaccinate până în septembrie”.

De ce nu mai sunt locuri libere pentru programarea la vaccinare, în București

Există un număr de 20 de zile în care se pot face programări, până la rapelul de la ziua 21, practic, însă în următoarele zile vom reevalua situația în funcție de numărul de doze și să putem extinde pe o durată mai mare. Nu avem suficiente doze, din păcate. Dacă ne uităm la celelalte țări, toată lumea se uită la Israel în perioada aceasta, dar situația este cu totul diferită, având în vedere că numărul dozelor disponibile este incomparabil mai mare. La acest moment, noi trebuie să ne adaptăm ritmul de vaccinare în funcție de numărul de doze pe care le avem disponibile, asigurând pentru fiecare persoană atât doza inițială, cât și rapelul”, a spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
De ce și-a întrerupt, de fapt, David Popovici studiile universitare, după doar câteva luni de...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
A fost Caligula cel mai nebun dintre împărații romani? L-a amenințat pe zeul Jupiter că-l...