România ”pe drumul cel bun al digitalizării”a fost mesajul transmis în urma reuniunii miniștrilor responsabili cu telecomunicațiile de la Luxemburg

România ”pe drumul cel bun al digitalizării”a fost mesajul transmis în urma reuniunii miniștrilor responsabili cu telecomunicațiile de la Luxemburg
Publicat: 03/06/2023, 11:36

România este ”pe drumul cel bun al digitalizării”. Țara noastră a fost reprezentată cu succes la Luxemburg în cadrul reuniunii miniștrilor responsabili cu telecomunicațiile. Bogdan Dumea, secretar de stat în cadrul Ministerului Digitalizării a participat la lucrările Consiliului TTE, componenta telecomunicații și societate informațională și transmite că România este ”pe drumul cel bun al digitalizării”

Reprezentantul României din partea Ministerului Digitalizării în cadrul reuniunii de la Luxemburg susține că ”inteligența artificială preia deja locuri de muncă din diverse industrii. Chatboții, vehiculele autonome și roboții sunt doar câteva exemple.

Măsurile pe care le luăm astăzi trebuie să asigure competitivitatea și inovația în tehnologie, dar în același timp să asigure echilibrul și siguranța zilei de mâine pentru oameni” a menționat acesta.

În cadrul discuțiilor de la Luxemburg au fost abordate următoarele teme, susține Bogdan Dumea:

”Inteligența Artificială (IA) sustenabilă.

România are progrese importante în ceea ce privește acest domeniu esențial al transformării digitale.

Avem primul consilier guvernamental bazat pe IA, numit ION și prin Comitetul pentru IA vor fi atrași cei mai talentați experți naționali.

Centrul de Competență de Securitate Cibernetică, cu sediul la București, va juca un rol important în consolidarea și completarea capacităților existente de cercetare, tehnologice și industriale la nivel comunitar și național.

Totul pentru a ne asigura că sistemele IA sunt rezistente la încercările de a-și modifica utilizarea, comportamentul, performanța sau de a le fi compromise proprietățile de securitate de către terțe părți rău intenționate care le exploatează vulnerabilitățile.

Avem ca obiectiv de țară îmbunătățirea indicelui economiei și societății digitale (DESI).

România deține o poziție înaltă în UE în ceea ce privește numărul de femei specialiști în TIC în forța de muncă, absolvenți ICT și în ceea ce privește conectivitatea.

Actul privind infrastructura Gigabit (GIA).

Dezbaterile pe acest subiect sunt esențiale pentru abordarea obstacolelor din calea implementării rețelelor de comunicații electronice fixe și mobile, în special prin reducerea costurilor și a timpului de implementare.

În România completarea și îmbunătățirea cadrului legal pentru încurajarea și dezvoltarea infrastructurilor de comunicații electronice în bandă largă este o prioritate.

Regulamentul de stabilire a unui cadru pentru o identitate electronică europeană (revizuirea eIDAS).

România tocmai a implementat aplicația ROeID pentru digitalizarea tuturor serviciilor publice, care este rapidă, ușoară, de încredere, accesibilă pentru toată lumea și le permite românilor să aibă controlul deplin asupra propriilor date.

Autentificarea strictă a utilizatorilor ar trebui să se aplice și platformelor online foarte mari (de exemplu, rețelele sociale).

Utilizarea portofelelor europene pentru identitatea europeană ar putea fi oportună în ceea ce privește atributele minime necesare pentru un anumit serviciu online pentru care se solicită autentificarea, precum dovada vârstei” a transmis secretarul de stat în urma întâlnirii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Imagini cutremurătoare cu Elena Cârstea, la 8 luni după ce a suferit un AVC. Ce...
GALERIE FOTO. Imagini incendiare cu cea mai bogată fată din ring! A pozat în trecut...
VIDEO Momentul în care autocarul cu zeci de oameni cade de pe podul din Veneția...
Femeia care a crezut că e gravidă! Medicii, șocați de ce au descoperit la ecografie
Plăţile cash vor fi plafonate la 2.500 de lei. 80% dintre tranzacţiile din România sunt...
Tabelul prețurilor RCA în 2023. Care e cea mai ieftină asigurare pentru mașină
Mesajul emoționant al fiicei lui Valentin Illes, după moartea fulgerătoare a tatălui ei: ”O să...
O nouă materie în școlile din România? Anunț important pentru elevi
Trecătorii au scos telefonul și au început să filmeze! Trei tinere din Iași nu au...
Iohannis, despre susţinerea Germaniei pentru aderarea la Schengen: Prietenul la nevoie se cunoaşte
Această pensionară de 71 de ani s-a măritat cu un puști de doar 17 ani....
Cum nășteau femeile din Germania anilor 1900! Metoda FĂRĂ DURERE și fără...
Gabriela Firea l-a părăsit: Bea foarte mult și mă bătea
DJ Lalla, jefuită după ce a murit. Ce spune acum hoțul
Care e secretul genelor impresionante ale Corneliei Dansatoarea. Cum reușește să le facă atât de...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mami, în patul meu doarme un BAU-BAU! Mama: Fiule, ai 40 de...
Arsenie Boca a Știut a Dezvăluit și Exact Înainte să Moară: ‘Cum Să Scaapi de...