România va merge cu cea mai bună echipă la Cupa Space Port America. 2SPACE: „Avem o rachetă supersonică care zboară până la 10.000 de metri”

România va merge cu cea mai bună echipă la Cupa Space Port America. 2SPACE: Avem o rachetă supersonică care zboară până la 10.000 de metri
Sursa Foto: Facebook/ Students2SPACE
Publicat: 09/06/2023, 10:04

România va fi reprezentată de cea mai bună echipă de tineri pasionați de robotică și explorarea spațiului cosmic la cea mai importantă competiție internațională de rachete care va avea loc în Statele Unite ale Americii. Este pentru prima dată în istorie când o echipă din țara noastră va participa la o astfel de competiție de o asemenea anvergură.

Echipa 2Space, formată din 30 de tineri pasionați de explorarea spațiului, se pregătește să reprezinte România la prestigioasa competiție internațională Cupa Space Port America, dedicată lansării de rachete.

Aceasta marchează primul moment în care o echipă românească participă la un astfel de eveniment, demonstrând inovația și abilitățile tehnice ale studenților din țara noastră.

2Space și-a demonstrat deja competența în acest domeniu, proiectând, construind și lansând cu succes o rachetă la o altitudine de aproape 9.000 de metri, în premieră pentru Europa de Sud-Est. Cătălin Chelmuș, liderul 2Space, a subliniat eforturile și pregătirea intensă depuse de echipă pentru a se ridica la nivelul competiției internaționale.

Racheta pe care echipa o va prezenta în America este o creație impresionantă, depășind 3 metri în lungime și având capacitatea de a zbura până la 10.000 de metri cu o viteză supersonică. La Cupa Space Port America vor fi prezente 126 de echipe din 24 de țări, inclusiv reprezentanți din România.

Această competiție vine ca o continuare a succesului echipei 2Space, care a realizat prima lansare de rachetă din România și din sud-estul Europei acum un an. Pentru a împărtăși pasiunea lor cu publicul, Universitatea Politehnica organizează duminică, 11 iunie, festivalul SpaceFest, unde vor fi prezenți trei astronauți, inclusiv celebrul Dumitru Prunariu. Acest eveniment oferă oportunitatea de a aduce spațiul mai aproape de oameni și de a încuraja noi generații să se implice în explorarea cosmică.

Spaceport America este primul port spațial comercial construit în acest scop din lume. Complexul de lansare autorizat de FAA, situat pe o suprafață de 18.000 de acri adiacentă poligonului de rachete White Sands al armatei SUA din sudul statului New Mexico, are un mediu propice rachetelor, cu un spațiu aerian restricționat de 6.000 de mile pătrate, o densitate scăzută a populației, o pistă de 12.000 de picioare pe 200 de picioare, complexe de lansare verticală și aproximativ 340 de zile de soare și umiditate scăzută.

Cupa Space Port America este cea mai mare competiție de inginerie a rachetelor din lume. Complexul de lansare autorizat de FAA, situat pe o suprafață de 18.000 de acri adiacentă poligonului de rachete White Sands al armatei SUA din sudul statului New Mexico, are un mediu propice rachetelor, cu un spațiu aerian restricționat de 10.000 de km pătrați, o densitate scăzută a populației și o pistă de lansare de 3,65 km, potrivit spaceportamerica.com.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Efectul postului intermitent asupra metabolismului. Rezultatele testelor pe voluntari
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”