Romașcanu, PRIMELE declarații despre candidatura lui Cîrstoiu, după nouă ore de negocieri: „Cîrstoiu este cel care va decide”

Publicat: 22/04/2024, 19:50
Actualizat: 22/04/2024, 19:57

Lucian Romașcanu, membru al Partidului Social Democrat, a discutat despre concluziile cu privire la retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, după nouă ore de negocieri. Romașcanu a subliniat că, pentru un demers stabil al campaniei electorale, cea mai bună opțiune ar fi ca medicul Cîrstoiu să rămână, în continuare, candidatul Coaliției. 

Negocierile din interiorul Coaliției PSD – PNL, cu privire la posibila retragere a lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Generală a Capitalei, au început în dimineața aceasta la ora 10:00. După nouă ore de negocieri, Lucian Romașcanu a menționat că, la acest moment, cel mai potrivit pas este ca medicul Cătălin Cîrstoiu să rămână, în continuare, în cursa pentru București. Social-democratul a precizat că decizia se află în mâinile lui Cîrstoiu.

„Nouă ore pentru patru ani, ce va să vină, nu știu dacă e mult sau puțin. Eu cred că decizia este, în primul rând, la dnul. Cîrstoiu. Cred că a fost un pic dezechilibrat atacul asupra domnului Cîrstoiu, comparativ cu ceilalți candidați. Dnul. Cîrstoiu este cel care va decide dacă poate și dacă merită să meargă înainte. Eu cred că dânsul are primul și ultimul cuvânt. Este discuția pe care o poartă, acum, dnul. Cîrstoiu cu cei doi președinți.

Eu cred că, într-o societate care cere competență în administrație și în politică, retragerea dnului. Cîrstoiu ar fi o pierdere și pentru Coaliție și pentru București și pentru politica românească, în general, pentru că este un om care și-a construit o carieră singur și care a dovedit excelență în ceea ce are de făcut.”, a menționat Lucian Romașcanu despre candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei.

Romașcanu, despre scenariul retragerii lui Cîrstoiu

Romașcanu a menționat că alianța PNL-PSD este pregătită să propună un nou candidat, în cazul în care, în urma negocierilor, se va hotărî retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu.

„Dacă se va dovedi că cea mai bună soluție este să se retragă, sau dacă Coaliția va decide așa ceva, atunci vom găsi un candidat comun care să aibă cele mai mari șanse. În momentul în care o lună de zile viața dumnealui a fost dată totalmente peste cap, existând în acest moment și acțiuni în ceea ce privește instituțiile statului, există și acțiuni și în ceea ce-i privește și pe ceilalți candidați, pe Nicușor Dan și pe dnul. Piedone.”, a conchis Romașcanu la Antena 3.

Potrivit surselor Gândul, în urma negocierilor Coaliția mizează, în continuare, pe Cătălin Cîrstoiu, drept candidatul la Primăria Generală a Capitalei.

CITEȘTE ȘI:

Nicolae Ciucă NU a urmărit explicațiile publice ale lui Cîrstoiu / „Nu s-a schimbat nimic faţă de ceea ce am declarat aseară”

Cătălin CÎRSTOIU, singur în precampanie: Eu am simțit SPRIJINUL lui Marcel Ciolacu și al lui Nicolae Ciucă, dar am fost cam SINGUR

Ion Cristoiu dezbate presiunea mediatică la care a fost supus candidatul coaliției: „Cătălin Cîrstoiu este cel mai ATACAT candidat”

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Devine obligatoriu în toată România. Decizia UE impune un permis unic
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple