Romprest, răspuns către Clotilde Armand: „Consiliul local are calitatea de parte la contract și este singura entitate abilitată să trimită notificări”

Publicat: 16/06/2021, 17:10

Reprezentanții companiei Romprest spun că primarul sectorului 1 nu poate trimite notificări sau să rezilieze contractul cu firma de salubrizare. Reacția vine după ce primăria sectorului 1 a notificat Romprest să reia în 24 de ore prestarea serviciului public de salubrizare, amenințând cu rezilierea contractului.

„În primul rând, vă atragem atenția, încă o dată, să încetați atitudinea abuzivă și nelegală, bazată pe sfidarea oricăror reguli juridice și principii de drept, privind derularea contractului cu subscrisă.

Este fără precedent în istoria administrației publice moderne din România că un ales legal să refuze cu intenție directă să respecte dispozițiile unui contract administrativ, obligatoriu că orice contract și de o importantă vitală pentru locuitorii Sectorului 1”, se arată în răspunsul celor de la Romprest, către primarul sectorului 1, Clotilde Armand.

Cei de la Romprest spun că autoritatea contractantă este obligată să respecte contractul în vigoare cu această societate de salubritate.

Această obligație incumbă partenerului contractual Consiliul Local Sector 1, dar și persoanelor care vremelnic ocupă funcția de Primar al Sectorului 1. Dincolo de ignorarea cu bună știință a obligațiilor care va revin, conduita dumneavoastră, Doamna Primar, are și consecințe și conotații penale, care urmează să fie investigate de organele abilitate”, se mai arată în răpuns.

În ceea ce privește notificare de la sectorul 1, Romprest precizează că există „aspecte absurde din punct de vedere juridic sau care ignoră o realitate faptică incontestabilă”.

„Este cazul să încetați a trimite notificări pe care nu sunteți îndreptățită să le trimiteți”

„Consiliul local al Sectorului 1 are calitatea de parte la contract și este singura entitate abilitată să trimită notificări sau să promoveze acțiuni judiciare în legătură cu contractul în discuție. Cunoașteți foarte bine aceste aspecte, ele fiind tranșate în acest sens prin mai multe hotărâri judecătorești. Prin urmare, este cazul să încetați a trimite notificări pe care nu sunteți îndreptățită să le trimiteți”, spun cei de la Romprest.

Compania mai arată că are o datorie și nu o creanță la sortatori.

„Faceți din nou referire la cesiunea de creanță pe care Romprest ar trebui să o încheie cu Consiliul Local Sector 1 cu privire la creanțele neachitate de autoritate și datorate către cei trei sortatori. Fără a intra în alte detalii, care au fost expuse pe larg în cadrul întâlnirilor care au avut loc la inițiativa Prefectului Capitalei, subliniem doar faptul că Romprest are o datorie și nu o creanță față de sortatori”, se arată în documentul celor de la Romprest.

Potrivit sursei citate, Consiliul Local Sector 1 datorează companiei o sumă de peste 122,5 milioane lei, reprezentând debit principal.

„Legea va obligă să respectați contractul, fiind exclusă posibiltatea de a judeca dvs”

„La această situație s-a ajuns că urmare a REFUZULUI INTENȚIONAT ȘI NEJUSTIFICAT al primarului Clotilde Armand de a achita facturile emise și datorate conform contractului. În mod inevitabil, facturile neplătite către subscrisă au în ele și o componentă datorată sortatorilor care a rămas neachitata. Abuzul dvs. lovește, iată, și în aceste entități a căror activitate este indispensabilă pentru desfășurarea activității de salubritate”, mai spun cei de la Romprest.

„Legea va obligă să respectați contractul, fiind exclusă posibiltatea de a judeca dvs. și de a vă substitui instanțelor de judecată”, conchid cei de la compania de salubritate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ion Iliescu, urmărit penal în "dosarul fără sfârșit" al mineriadei din urmă cu 34 de...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Secretele neștiute ale NASA: De la inovații medicale la cultivarea plantelor în spațiu
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Prea multă mâncare nesănătoasă provoacă probleme de durată în creier