Ruptura dintre Liviu Dragnea și „Alianța Pentru Patrie” a devenit oficială: „Membrii care se vor folosi în continuare de imaginea și numele său vor fi excluși din partid”

Ruptura dintre Liviu Dragnea și „Alianța Pentru Patrie” a devenit oficială: „Membrii care se vor folosi în continuare de imaginea și numele său vor fi excluși din partid”
Liviu Dragnea / Sursa foto: MEDIAFAX FOTO - Alexandru Dobre
Publicat: 31/08/2022, 21:19
Actualizat: 31/08/2022, 21:28

Membrii formațiunii politice „Alianța pentru Patrie” (APP) au decis, în urma ședinței de miercuri, 31 august 2022, disocierea în mod public, definitiv și irevocabil de Liviu Dragnea, potrivit unui comunicat al partidului.

„Din acest moment, toate toate materialele de propagandă legate de persoana, imaginea și numele Dragnea Nicolae Liviu , sunt declarate neautorizate în cadrul APP și nu vor mai putea fi folosite în nicio organizație a partidului. Membrii de partid care se vor folosi în continuare de imaginea și numele lui Dragnea Nicolae Liviu, indiferent de funcția interimară deținută, vor fi excluși din partid, prin decizie centrală sau locală. Persoanele numite interimar în diferite funcții din cadrul organizațiilor APP care îndrăznesc să împiedice desfășurarea activității organizatorice prin nepredarea documentelor de evidență a membrilor de partid, cât și actele financiar contabile, vor întâmpina plângeri penale oficiale, din partea avocaților APP”, se arată în comunicatul formațiunii politice „Alianța pentru Patrie”.

De altfel, chiar fostul lider PSD ceruse acest lucru. În urmă cu o săptămână, reprezentanții APP precizau, tot prin intermediul unui comunicat, că „au luat act de solicitarea domnului Liviu Dragnea prin care a cerut să nu i se mai asocieze imaginea şi numele său în comunicatele şi acţiunile partidului”.

„Biroul Permanent Naţional al Alianţei Pentru Patrie a luat act de solicitarea domnului Liviu Dragnea, în cadrul C.E.X. desfăşurat la Bacău în data de 18.08.2022, unde a participat ca invitat, prin care a cerut să nu i se mai asocieze imaginea şi numele său în comunicatele şi acţiunile partidului. Biroul Permanent Naţional al Alianţei Pentru Patrie înţelege că motivarea solicitărilor sale vin în urma situaţiilor juridice actuale cu care se confruntă, a hotărârilor judecătoreşti definitive prin care are interdicţia de a fi membru al vreunui partid şi de a se implica în politică”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Alianţa Pentru Patrie nu doreşte ca în această perioadă în care Liviu Dragnea are restricţiile impuse de lege „să vulnerabilizeze drepturile şi libertăţile cetăţeneşti ale acestuia”.

„În concluzie, Alianţa Pentru Patrie aşteaptă ca Liviu Dragnea să îşi rezolve problemele juridice, să se hotărască ulterior dacă doreşte să mai facă politică şi eventual să devină Membru APP. Ţinând cont de aspectele enumerate mai sus Alianţa Pentru Patrie nu va mai folosi din acest moment numele şi imaginea domnului Liviu Dragnea”, se mai arăta înacelași comunicat, citat de Mediafax.

Recent, Codrin Ștefănescu a anunțat și el ruptura totală de Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a înființat, în urmă cu aproximativ un an, formațiunea politică „Alianța pentru Patrie”. Fostul lider PSD anunţa, atunci, că patru „oameni obişnuiţi” în colaborare cu fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu, pe atunci unul dintre apropiaţii săi, au pus bazele partidului politic.

De altfel, Dragnea a afirmat spus că partidul s-a înființat la inițiativa lui Codrin Ștefănescu: „Prin octombrie Codrin mi-a zis că simte nevoia să sprijine apariția unui nou partid care să nu fie măcinat de compromisuri interne, de tot felul de interese împletite care până la urmă distrug un partid sau îl lasă la 20% acolo unde trebuie să fie. Și i-am spus că îl voi sprijini cu toată experiența mea. Și a găsit mai mulți prieteni de-ai lui, patru oameni obișnuiți, dar cu curaj, care au devenit membri fondatori la acest partid, Codrin neimplicându-se de la început la înființarea lui, ca să nu se blocheze. Partidul s-a înființat, se numește Alianța pentru Patrie (…) Nu este un partid xenofob, anti-european, dar noi ca să putem spera că această țară să ajungă unde trebuie acest partid trebuie să facă un program de guvernare, care să se bazeze în primul rând pe folosirea resursei naturale, umane, de inteligență”.

Acum, același Codrin Ștefănescu a anunțat ruptura totală de Liviu Dragnea, după ce l-a numit „monstru” și „iepuraș” pe fostul lider PSD. La rândul său, Liviu Dragnea îl acuzase pe Codrin Ștefănescu că a vrut să aducă „personaje ciudate” în Partidul Alianța Pentru Patrie fără acceptul său. Codrin Ștefănescu a precizat, ulterior, că „delimitarea de Dragnea este ireversibilă”.

Conform deciziei Tribunalului București, Alianţa pentru Patrie a fost înregistrată în data de 19 mai 2021, cei patru care au înființat partidul lui Dragnea fiind Valentin Păduroiu, Marin Gheniu, Mariana Gheniu și Anca Maria Loghin.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase