Rusia plănuiește să folosească ucrainenii deportați ca forță de muncă pentru a construi orașe în Siberia, spune secretarul Consiliului ucrainean de Securitate și Apărare

Rusia plănuiește să folosească ucrainenii deportați ca forță de muncă pentru a construi orașe în Siberia, spune secretarul Consiliului ucrainean de Securitate și Apărare
Oleksiy Danilov /sursa: rnbo.gov.ua
Publicat: 22/04/2022, 19:49

Rusia avea un plan de a folosi ucrainenii, deportați din teritoriile ocupate, pentru a construi între trei și cinci orașe mari în regiunea îndepărtată a Siberiei, a declarat secretarul Consiliului de Securitate și Apărare, Oleksiy Danilov într-un interviu acordat publicației ucrainene Pravda, potrivit Ukrinform.

„Un articol al ministrului apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, intitulat „Despre noile orașe din Siberia”, a apărut la 6 septembrie 2021. Puțini au luat act de acest articol, dar noi suntem atenți la astfel de lucruri. După ce l-am citit cu atenție, am înțeles că nu vor renunța niciodată la intenția de a dezvolta Siberia în detrimentul cetățenilor noștri, al țării noastre, așa cum au făcut în mod repetat înainte”, a spus el.

Potrivit secretarului Consiliului de Securitate, Shoigu a anunțat direct planul – de a construi de la trei până la cinci orașe mari cu o populație de 300.000 până la un milion de locuitori și, în consecință, ucrainenii erau cei care trebuiau să le construiască.

Danilov a confirmat că de aici a venit ideea taberelor, despre care presa occidentală a relatat înainte de începerea invaziei.

„Shoigu a scris în articolul său că cetățenii țărilor „CSI” vor construi toate acestea. Dacă vă uitați la cetățenii țărilor „CSI”, cine altcineva, în afară de națiunea noastră, va fi implicat? Alte națiuni nu au capacitatea, nu au fizic un astfel de număr care să fie suficient pentru a implementa astfel de proiecte”, a subliniat înaltul oficial de securitate.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase