Rusia susține, într-un nou videoclip de propagandă, că orașul Melitopol nu mai face parte din Ucraina

Rusia susține, într-un nou videoclip de propagandă, că orașul Melitopol nu mai face parte din Ucraina
Sursă foto - caracter ilustrativ: Profimedia
Publicat: 29/03/2022, 11:24

Trupe rusești și mai mulți indivizi înarmați au participat recent la un videoclip de propagandă care sugerează că Melitopol nu mai face parte din Ucraina, transmite CNN. Videoclipul a fost publicat pe un canal de „știri” Telegram pro-rus.

Melitopol este un oraș situat în partea de sud a Ucrainei și a fost ocupat de Rusia încă din primele zile ale invaziei. În locul administrației ucrainene a fost impusă o administrație pro-rusă.

În videoclip, indivizii înarmați și trupele ruse sunt văzute scriind pe un steag ucrainean în piața centrală a Melitopol. Un drapel ucrainean mare care flutura deasupra pieței a fost doborât pe 14 martie.

Trupele și indivizii înarmați au fost văzute în videoclip scriind pe steag: „De la Ministerul Apărării al Federației Ruse… Garda Națională Rusă… miliția populară… cazacii”.

Steagul este apoi transportat la oficiul poștal și în videoclip se susține că ar fi fost trimis președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Un „Z” și „V” sunt de asemenea scrise pe steag, care sunt marcaje văzute pe vehiculele militare ruse care participă la invazie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase