Rușinea de la Călugăreni. Niciun elev de la Liceul „Mihai Viteazul” nu a luat Bac-ul

Publicat: 07/07/2021, 13:38

Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din Călugăreni (județul Giurgiu) este unul dintre liceele care, anul acesta, la examenul de Bacalaureat, nu se poate lăuda cu o rată a promovabilității demnă de menționat. În schimb, numărul de zero elevi promovați la sesiunea din această vară a examenului maturității nu face altceva decât să pună pe gânduri autoritățile. Atât pe cele locale, cât și pe cei care conduc, la nivelul județului, destinele învățământului.

Reprezentanții Inspectoratului Județean Școlar Giurgiu declarau, pentru GÂNDUL, faptul că principalul motiv pentru care există rata de zero promovare a examenului de Bacalaureat la Călugăreni este legat de notele sau mediile de intrare în liceu, modalitate practicată de ani buni de zile.

„Atâta vreme cât avem elevi cu note de unu și ceva, doi, sau trei care intră la liceu, nu ne putem aștepta ca, în patru ani, de liceu, să se petreacă miracole și să ajungă, în clasa a XII-a, să treacă cumva examenul de Bacalaureat. Singura soluție – și acest proiect iată că a fost demarat la nivelul județului nostru – este legat de învățământul dual, învățământul profesional, asemenea instituții de învățământ urmând să apară tocmai pentru acești copii care nu pot face față cu brio unor examene”, spuneau reprezentanții ISJ Giurgiu.

La rândul său, directorul liceului, Maria Ochetan, declară:

„Nu este motiv de mândrie pentru noi…Anul trecut, la sesiunea din toamnă, am avut doar doi elevi care au trecut examenul, iar anul acesta, din păcate, nu avem niciunul la prima sesiune. Așteptăm acum și examenul de toamnă, sperăm să fie ceva mai pregătiți decât acum…nu putem spune totuși că se fac minuni. Ne-am străduit din adâncul sufletului să facem tot ce ne-a stat nouă în putință însă în procesul educațional e nevoie de trei factori: școala, elevul și părintele.

Ca atare, sperăm într-o colaborare care până acum nu prea a existat. Eu sunt director de doi ani, dar, dacă mă întrebați pe mine, problema cea mai mare este admiterea cu 1, cu 2, cu 3 în liceu! Notele acestea reflectă o slabă pregătire cu care îi primim pe elevi. Este drept, anul trecut am avut elevi care au intrat în clasa a IX-a cu note de șapte, de opt, și de la ei așteptăm ca la examenul de bacalaureat să nu ne facă de rușine. Noi, profesorii, autoritățile locale, facem tot ce ne stă în putință pentru a le oferi infrastructura de care au nevoie pentru pregătire, dar trebuie ca și ei, elevii, să învețe!”, mai declara Maria Ochetan.

Liceul are un istoric negativ

În sesiunea din vara anului trecut, același liceu ocupa tot ultimul loc în clasamentul instituțiilor de învățământ din județ, cu promovabilitate 0, din cei 22 de elevi înscriși, toți 22 fiind declarați respinși, doar doi obținând o medie între 5 și 6. Sesiunea din toamna lui 2020 a însemnat reușita pentru doi elevi: unul cu medie între 6 și 6,99, iar cel de-al doilea cu medie între 7 și 7,99.

Anul acesta, la sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat, din 10 înscriși, toți 10 au obținut medii ce nu le-au permis trecerea examenului: 7 cu medii sub 5, iar alți 3 cu medii sub 6.

Cea mai mare rată de promovare a examenului maturității în județul Giurgiu l-a avut Colegiul Național „Ion Maiorescu” cu 90,95% urmat de Liceul Teoretic „Tudor Vianu” cu 55,50% și Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” din Bolintin Vale, cu 47,81%. Rata de promovare a examenului de Bacalaureat la Giurgiu este de 51,28%.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Guvernul schimbă Codul Fiscal. Reguli noi la plata impozitului pe anumite clădiri
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”