S-a triplat numărul copiilor internați din cauza COVID, la Iași

S-a triplat numărul copiilor internați din cauza COVID, la Iași
Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași
Publicat: 17/01/2022, 15:47
Actualizat: 17/01/2022, 15:51

Numărul copiilor depistați cu infecția SARS-CoV-2 și care au nevoie de internare în spital pentru tratament s-a triplat în doar o săptămână, la Iași.

Luni, 17 ianuarie, în zona roșie a Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași, se aflau internați 23 de pacienți și încă un pacient avea nevoie de tratament în Anestezie și Terapie Intensivă.

Comparativ, la începutul săptămânii trecute erau doar opt copii internați, trei dintre ei având forme grave ale bolii.

Un alt aspect îngrijorător este că mai mult de jumătate dintre cei internați sunt copii cu vârste de sub trei ani. În valul anterior, majoritatea cazurilor erau înregistrate la sugari și adolescenți.

„Este un val de patologie moderată, cu o medie de spitalizare de trei-patru zile. Spre exemplu, din cei 23 câți sunt internați astăzi, vor fi externați șapte, adică va fi un rulaj mare pe zona roșie, cea non-ATI”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași.

La unitatea medicală ieșeană sunt disponibile 26 de paturi pentru copii depistați cu COVID, iar reprezentanții acesteia spun că urmează să decidă săptămâna aceasta dacă este nevoie de extinderea zonei pentru a fi tratați mai mulți copii.

Numărul cazurilor de COVID-19 depistate la Iași se menține în continuă creștere, în ultimele zile. Mai exact, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 239 de noi cazuri în plus față de ziua precedentă și 27 de persoane s-au internat în spital. În total, de la începutul pandemiei, peste 75.700 de ieșeni s-au infectat.


Vă recomandăm și:

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu a absolvit licența și masteratul în Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Din anul 2016 este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, unde acoperă citeste mai mult