Satul din România în care o casă cu 2 camere se vinde cu 6.500 de euro. Are 600 de metri pătrați

Publicat: 26/07/2022, 10:05
Actualizat: 26/07/2022, 10:11

Piața imobiliară din România este presărată cu numeroase surprize și prețurile pot oscila puternic, atât la apartamente, cât și la case și terenuri.

De exemplu, în satul Stignița din comuna Poroina Mare, județul Mehedinți, o casă situată la strada principală poate fi cumpărată cu doar 6.500 de euro.

Și asta nu este tot! Casa are două camere, două holuri și o cămară, dar și bucătărie de vară/iarnă, grajd pentru animale și magazie de cereale.

Casa este amplasată pe 600 metri pătrați, cu apă curentă la robinet, scrie proprietarul.

Prețul casei din județul Mehedinți este similar cu cel al unei mașini second hand decente.

Casa bătrânească de 6.500 de euro (puțin peste 32.000 de lei) necesită modernizare, dar poate fi folosită și în starea de acum, pentru cei mai puțin pretențioși, indică anunțul de pe Olx.

Sursa foto: OLX

Orașul din România în care o casă costă doar 1.800 de euro. În preț e inclus și un teren de 4.300 mp

Dacă în București și în marile orașe prețurile locuințelor au explodat în ultimele luni pe fondul pandemiei și a războiului din Ucraina, nu același lucru se întâmplă în orașele mai mici din provincie. În municipiul Zalău, oamenii își vând proprietățile la prețuri derizorii.

Este și cazul unei proprietare din Zalău. Ea a postat în urmă cu câteva zile pe un site de anunțuri imobiliare un anunț în care spune că vinde o casă plus teren de 4.300 de metri pătrați, la doar 1,800 de euro. Mai mult decât atât, prețul este negociabil.

Orașul din România în care o garsonieră se vinde cu doar 3500 de euro. Este la etajul 1

Există un oraș din România unde o garsonieră se vinde cu o sumă care pentru mulți ar putea fi derizorie în comparație cu prețurile care se vehiculează pe piața imobiliară.

Astfel, la Calafat, în județul Dolj, o garsonieră se vinde cu doar 3.500 de euro.

Pe de altă parte, cel mai scump oraș din țară este Cluj Napoca, unde pentru un singur metru pătrat, românii plătesc prețuri care depășesc 2.000 de euro, scrie money.ro.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase