SBU a descoperit un depozit secret cu muniție rusească în valoare de 200 milioane de dolari în regiunea Harkov

SBU a descoperit un depozit secret cu muniție rusească în valoare de 200 milioane de dolari în regiunea Harkov
sursa: Twitter/Ukrinform
Publicat: 20/04/2022, 18:55

Serviciul ucrainean de securitate de stat SBU anunță că a descoperit un depozit secret rusesc cu muniție și componente pentru echipamente militare în valoare de 200 de milioane de dolari în regiunea Harkov, potrivit Ukrinform.

„Potrivit datelor preliminare, componentele disponibile acolo erau destinate echipamentelor rusești deteriorate, pe care inamicul urma să le repare în timpul ofensivei. Cu toate acestea, datorită rezistenței apărătorilor ucraineni, ocupanții nu au reușit să cucerească Harkovul. Prin eforturile SBU, întregul lot de arme confiscat va fi folosit pentru a ne proteja statul”, se arată în comunicat.

Aproximativ 60 de motoare de tancuri complete și un număr mare de piese de schimb și componente pentru vehicule blindate au fost găsite în timpul percheziției și transferate Ministerului ucrainean al Apărării. În plus, au fost găsite și 26 de rachete aer-aer ghidate.

NATO - Feature: Aider la Serbie à liquider ses stocks de munitions  excédentaires, 18-Jul.-2013

SBU a stabilit că echipamentele din acest depozit fuseseră furate anterior din depozitele de armament. În perioada premergătoare invaziei, proprietarii depozitului intenționau să coopereze cu ocupanții și să furnizeze echipamente pentru nevoile inamicului.

Rapoartele anterioare au afirmat că SBU a identificat peste 2.500 de colaboratori de la intrarea în vigoare a Legii nr. 2108-IX „privind introducerea unor modificări în anumite acte legislative privind stabilirea răspunderii penale pentru activități de colaborare”.