Scandal cu interlopi în curtea celui mai vechi institut de cercetare din București. Se bat pe un teren de milioane de euro! (EXCLUSIV)

Publicat: 14/03/2021, 18:21

Paznicii unuia dintre cele mai vechi institute de cercetare din București s-au închis, vineri, în gheretă, după ce în curtea instituției a deschis un grup de bărbați agresivi care au afirmat că ar fi închiriat un spațiu din interiorul clădirii, dar și o parte a curții, unde este amenajată parcarea. Agenții de pază au anunțat conducerea institului, dar indivizii, care păreau a fi membri ai lumii interlope, au plecat în momentul în care, la fața locului, au ajuns două echipe ale firmei care asigură paza. 

Potrivit unor martori, vineri, în jurul orei 12.00, mai mulți bărbați cu fizic impunător au descins în curtea institutului de inginerie chimică IPROCHIM, fondat tocmai în 1948, situat peste drum de Spitalul Militar București. Aceștia i-ar fi spus paznicului „să nu se bage” și „să-și vadă de treaba lui”, pentru că ei „au închiriat spitalul și parcarea”.

Potrivit unor surse din cadrul IPROHIM, ar fi vorba despre o clinică privată, patronată de controversatul om de afaceri Dorian Schwartz, care funcționează într-un corp de clădire închiriat direct de la conducerea instituției de stat.

Sursele citate au precizat, pentru GÂNDUL.RO, că, ani la rând, cu toate că nu era mai mult decât un simplu chiriaș, omul de afaceri ar fi început să folosească parcarea din curtea institutului ca și cum ar fi fost al lui, în sensul în care ar fi transformat-o în parcare cu plată și ar fi încasat câte 6 lei pe oră de la pacienții Spitalului Militar, care nu aveau unde să-și lase mașinile.

În anul 2019, noua conducere a IPROCHIM ar fi decis să închidă, cu un gard, accesul, dinspre stradă, în parcarea respectivă. Atunci, oamenii omului de afaceri ar fi adus o echipă de muncitori care să dărâme gardul respectiv, însă aceștia nu au reușit decât să-l avarieze. Ca urmare, a fost atunci depusă o plângere penală, pentru infracțiunea de distrugere, la Secția 20.

Paznicii au apăsat butonul de panică

Conform unor martori, vineri, în curtea institutului și-au făcut apariția mai mulți bărbați corpolenți, care ar fi fost însoțiți de unii dintre oamenii de încredere ai lui Dorian Schwartz. Necunoscuții l-ar fi înjurat pe administratorul IPROCHIM și i-ar fi intimidat pe agenții de pază, care au apăsat butonul de panică.

Indivizii ar fi vorbit despre faptul că au „închiriat parcarea și spitalul”, drept pentru care urmează să demoleze gardul care blochează accesul mașinilor, direct din stradă. În acest sens, i-au invitat pe reprezentanții institutului de inginerie chimică „să-și vadă de treaba lor”.

Încidentul s-a sfârșit undeva în jurul orei 12.15, când la fața locului au ajuns două echipaje ale firmei care asigură paza instituției, iar necunoscuții s-au urcat în mașini și au dispărut de la fața locului.

Contactat de GÂNDUL.RO, directorul IPROCHIM SA, Gabriela Florescu, a refuzat să comenteze pe marginea evenimentelor.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult