VIDEO | Scandal de proporții la ședința Consiliului Local Făgăraș. Patru consilieri au ajuns la spital. Ce spune primarul localității

Publicat: 02/11/2022, 14:38
Actualizat: 02/11/2022, 15:38

Scandal de proporții la ședința de marți seară a Consiliului Local Făgăraș, desfășurată în incinta Casei de Cultură din localitate, după ce primarul ar fi afișat pe stradă panouri cu numele și fotografiile consilierilor locali, care nu i-au votat două proiecte. 

De la nemulțumire până la cuvinte grele și chiar la agresiune a fost un singur pas, mai mulți consilieri ajungând la spital, se arată într-un comunicat emis de PNL Făgăraș. Potrivit sursei citate anterior, patru consilieri ar fi fost ”agresaţi verbal” şi ”bruscaţi” de susţinători ai primarului Gheorghe Sucaciu.

”Patru consilieri au ajuns la spital după o şedinţă a Consiliului Local Făgaraş, un lucru de neimaginat într-o localitate civilizată. Toţi cei patru oameni au fost agresaţi verbal şi bruscaţi de susţinători ai primarului Sucaciu. Acesta îndemna încă de dimineaţă (luni – n.r.) făgărăşenii să vină la Casa de Cultură în număr mare, în locul în care convocase consilierii în şedinţă. A făcut asta din dorinţa de a-i forţa pe consilieri să voteze după cum vrea el. Ba mai mult decât atât, primarul Sucaciu a amplasat panouri ale ‘ruşinii’ în oraş prin intermediul cărora a încercat să inducă o stare de tensiune în comunitate”, se arată în comunicatul PNL Făgăraș.

De asemenea, Johannes Klein, consiler local FDGR, a declarat că a ajuns la spital pentru un control, după ce a fost a fost ”împins” și ”scuturat” de către un bărbat.

”Am fost lovit, dar nu foarte tare, am fost împins, scuturat de o persoană. Problema e una mai mult de ordin psihic. A mai fost un domn care a vorbit extrem de urât către mine, cu tentă sexuală. Am mers la spital într-un control să vedem care sunt cauzele și acolo m-au depistat cu hipertensiune. La spital,  am ajuns în jurul orei 21-21.30, când am rezolvat cu Poliția, pentru că am mers la sediul Poliției, unde am dat declarație. Am ajuns la spital, unde mi s-au făcut analizele. Și atât mie, cât și doamnei Polmolea, ne-a ieșit hipertensiune“, a declarat Johannes Klein, consilier local FDGR.

Ce spune IPJ Brașov

”Cu privire la aspectele solicitate, vă comunicăm faptul că polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate starea de fapt, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violente, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, a declarat comisar de poliție Alina Maria Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, scrie presa locală.

Reacția primarului Gheorghe Sucaciu

După apariția în presă a comunicatului PNL Făgăraș, care spunea că mai mulți consilieri au ajuns la spital pentru că au fost ”bruscați”, primarul localității, Gheorghe Sucaciu, a venit cu un alt punct de vedere.

”Sunt consternat de titlurile site-urilor de știri care au preluat un fake news fabricat de PNL Făgăraș. Am citit că aș fi băgat în spital patru consilieri locali. În fapt, cei patru consilieri au ajuns la Urgențe pentru… a-și lua tensiunea. Nu îmi permit să glumesc pe acest subiect, aceasta este realitatea. Am vorbit cu managerul Spitalului Municipal, niciunul dintre consilieri nu prezintă probleme medicale, însă au avut tensiunea ridicată”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna