Scandal la căpătâiul mortului în Sfințești! Femeia care îl îngrijea i-ar fi furat televizorul, singura lui alinare, chiar înainte să moară (VIDEO)

Scandal la căpătâiul mortului în Sfințești! Femeia care îl îngrijea i-ar fi furat televizorul, singura lui alinare, chiar înainte să moară (VIDEO)
Scandal la căpătâiul mortului în Sfințești! Femeia care îl îngrijea i-ar fi furat televizorul, singura lui alinare, chiar înainte să moară (VIDEO)
Publicat: 19/03/2021, 10:39
Actualizat: 19/03/2021, 11:03

Scandal la căpătâiul mortului, în Sfințești, județul Teleorman. I s-ar fi furat televizorul, singura lui alinare, chiar înainte să moară. Făptașa ar fi chiar femeia tocmită să-l îngrijească. Ițele întâmplării sunt însă mai complicate, după cum arată o postare de pe Facebook.

„Scandal la căpătâiul mortului, în Sfinţeşti. I s-ar fi furat televizorul, singura lui alinare, chiar înainte să moară. Un bărbat de 55 de ani, numai piele şi osul, a decedat răpus de cancer. Însă a murit în scandal şi cu poliţia în curte, cu un dosar penal de furt în investigare.

Ce s-a întâmplat?

Bărbatul a fost depistat cu cancer în urmă cu un an şi jumătate, boală pe care a dus-o pe picioare până acum circa 3 luni, când a ajuns numai piele şi os, la un moment dat fiind imobilizat la pat, în locuinţa sa modestă de la marginea localităţii Sfinţeşti. Primăria localităţii a desemnat o femeie beneficiară de ajutor social, care trebuia să presteze munca în folosul comunităţii, să se îngrijească de bătrân.

Cum avea de prestat aproape 30 de ore pe lună, aceasta ar fi fost pusă să meargă circa o oră pe zi la locuinţa bărbatului să-i aprindă focul şi să-i dea să mănânce, eventual să îi facă şi un pic de curat.

În schimbul serviciului, nu ar mai fi trebuit să presteze altă muncă în sat, primind în schimb ajutorul social.

Femeia ar fi şi primit bani de la bolnav, din pensie, să îi facă cumpărături.

Scandalul a izbucnit când bătrânul îşi trăia ultimele zile şi femeia ar fi sustras plasma din locuinţa acestuia

O parte din rudele acestuia au sunat la 112, iar poliţiştii au dus-o în miez de noapte pe femeie la audieri, deschizând şi un dosar penal pentru furt calificat.

Primarul Anișor Ceaușu şi viceprimarul din localitate au mers la poliţie să dea declaraţii în favoarea femeii, spunând că “dacă nu interveneam noi, femeia era arestată, dar ea a luat televizorul, fără să îşi dea seama că face ceva rău”

Rudele bolnavului, care între timp a şi decedat, spun că femeia ar fi declarat prima dată poliţiştilor, atunci când au săltat-o, că a luat televizorul că “aşa i-a spus primarul, că poate să îl ia”

În curtea mortului a izbucnit o ceartă între primar şi viceprimar pe de o parte, şi rudele nervoase pe de altă parte, în prezenţa poliţiei.
Primarul a interzis rudelor să-l filmeze, acestea l-au întrebat cu ce drept intra în proprietatea decedatului.

“Sunt demnitar şi am dreptul”, a spus primarul, care a declarat că la astfel de cazuri, în calitate de primar, are dreptul să intre pe proprietate.

Acuzații la adresa primarului

Rudele au continuat să acuze că primarul nu doreşte să le elibereze în timp util certificatul de deces, că nu este “un bun creştin”, arătând condiţiile insalubre în care şi-a trăit ultimele clipe cel care a murit. Pe de altă parte, primarul Anișor Ceaușu acuză rudele că sunt rude foarte îndepărtate care au apărut în peisaj când bătrânul mai avea doar 2 zile de trăit, şi că până atunci nu s-ar fi îngrijit de soarta lui nici măcar o zi, doar dorind să încaseze ajutorul de înmormântare şi să preia locuinţa acestuia.

Pe de altă parte, femeia care se îngrijea de bătrân a spus că a luat televizorul de tip “plasma” din camera acestuia întrucât el i-ar fi făcut semne să îl ia, “să nu se spargă”, şi că l-a dus la ea acasă ca “să aibă grijă de el, să nu îl spargă rudele bătrânului”.

În cele din urmă, autorităţile cercetează faptă de “furt calificat”

Primarul şi viceprimarul se preocupa să demonstreze că totul s-a desfăşurat în condiţiile legii. Rudele dezbat între ele cine să preia locuinţa decedatului, întrucât niciunii nu sunt rude apropiate, căci bărbatul nu avea nici soţie, nici copii.

Beneficiara ajutorului social spera să scape de acuzaţia de furt, şi spera, la rândul ei, că ar putea avea dreptul de a prelua locuinţa celui pe care l-a îngrijit în ultimele săptămâni de viaţă. Bătrânul care şi-a trăit ultimele clipe în scandal şi mizerie, a ajuns la 2 metri sub pământ, rudele ocupându-se de înmormântare.”, se arată într-o postare pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Prințul Harry, într-un nou scandal de proporții. Fotograful regal l-a dat de gol
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Modul ciudat prin care tardigradele supraviețuiesc radiațiilor