Scandal uriaș în Franța. Un prosper om de afaceri, acuzat că a torturat mai mulți români: I-a ars cu pistolul, i-a spânzurat și apoi i-a abandonat în frigidere

Scandal uriaș în Franța. Un prosper om de afaceri, acuzat că a torturat mai mulți români: I-a ars cu pistolul, i-a spânzurat și apoi i-a abandonat în frigidere
Scandal uriaș în Franța. Un prosper om de afaceri, acuzat că a torturat mai mulți români: I-a ars cu pistolul, i-a spânzurat și apoi i-a abandonat în frigidere / Foto caracter ilustrativ: Pixabay.com
Publicat: 08/09/2021, 10:48

Thierry Behra, un prosper om de afaceri din Wimereux, Franța, este acuzat că ar fi răpit, sechestrat și torturat o familie de români, după ce unul dintre ei l-ar fi furat.

Acesta nu ar fi acționat singur, ci alături de alte rude și colaboratori, care l-au ajutat să-i tortureze pe români, scrie presa franceză.

Avocații familiei omului de afaceri spun că faptele nu au avut loc și totul ar fi o înscenare.

Omul de afaceri, „călcat” de hoții români

Totul a început în vara lui 2017, când una din proprietările lui Thierry B. a fost prădată de hoți, care au plecat cu mai multe obiecte valoroase.

Camerele de supraveghere au surprins răufăcătorii, iar Thierry și aghiotanții săi l-au recunoscut pe unul dintre angajați, un român.

Afaceristul a vrut să-și facă singur dreptate. În noaptea de 23 spre 24 iulie 2017, Thierry Behra a pătruns în casa românului, răpindu-l cu tot cu rudele sale. Mai mult, francezul și ajutoarele sale ar fi avut arme.

Torturi de nedescris: Arși cu un pistol termic și băgați în frigidere

Românii ar fi suferit torturi groaznice, fiind arși cu un pistol termic, pentru a recunoaște furturile, scrie presa franceză.

Ulterior, românii au fost victime ale unor spânzurări simulate și tentative de înec.

Conaționalii ar fi fost forțați să intre înghesuiți în frigidere, iar apoi ar fi fost abandonați la Chapelle-d’Armentières, localitate aflată în nordul Franței, pe 25 iulie.

Victimele au depus plângere la Jandarmeria Națională, iar Thierry Behra și alte două persoane au ajuns în arest preventiv.

În 2019, afaceristul a fost eliberat în urma unui viciu de procedură, iar celelalte două persoane au rămas închise.

Procesul a fost reluat în acest an, pe 6 septembrie, iar presa franceză este de părere că se va încheia până pe 21 septembrie.

Alte șapte persoane au fost plasate sub control judiciar, precizează sursele citate.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase