Scandalul gunoaielor din Sectorul 1. Romprest anunță că va colecta și va stoca temporar deșeurile de la cele 4 spitale de urgență din sectorul 1

Scandalul gunoaielor din Sectorul 1. Romprest anunță că va colecta și va stoca temporar deșeurile de la cele 4 spitale de urgență din sectorul 1
Publicat: 04/06/2021, 20:44
Actualizat: 04/06/2021, 20:48

Compania Romprest anunță, printr-un comunicat de presă, că va colecta și stoca temporar deșeurile de la patru unități sanitare, aflate în subordinea Primăriei Sectorului 1. Primăria Sectorului 1 refuză să plătească datoriile pentru salubritate

În condițiile în care operatorii autorizați ai activităților de sortare-tratare-depozitare au suspendat activitatea, din cauza faptului că Autoritatea contractantă nu a achitat serviciile prestate, situație care a dus la blocarea capacităților de colectare și transport ale operatorului Romprest alocate Sectorului 1 și deci la imposibilitatea de a presta,

Compania Romprest Service SĂ anunță că va face efortul de a colecta și stoca temporar, pentru o perioada limitată, deșeurile de la cele 4 obiective strategice de sănătate publică – Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca), Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice, unități sanitare aflate în subordinea Primăriei Sectorului 1.

Mai mult, Romprest face un apel la Consiliul Local al Sectorului 1 să deblocheze plățile restante, pentru a se evita escaladarea situației.

„Facem apel la Consiliul Local al Sectorului 1, partenerul contractual, de a înțelege importantă derulării în regim de continuitate a activităților serviciului de salubritate și de a debloca plățile restante față de operatorul de salubritate, evitând astfel escaladarea acestei situații”.

Prefectul Capitalei, despre scandalul gunoaielor din Sectorul 1

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a intervenit în scandalul gunoaielor din sectorul 1.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a transmis că Romprest trebuie să își îndeplinească serviciile pentru că legea prevede obligaţia administraţiei locale şi a prestatorului să asigure continuitatea serviciilor publice.

Întrebat dacă Romprest avea obligaţia să ridice gunoiul, în condiţiile în care este vorba despre un contract în vigoare, prefectul Capitalei a spus:

„Nu vreau să intru în discuţia aceasta comercială, pentru că nu ştiu situaţia de fapt, nu am analizat dosarul din punct de vedere juridic. Instituţia Prefectului trebuie să se uite, aşa cum am spus, la situaţia de fapt şi, dacă există sau nu o ameninţare, în funcţie de asta poate să ia o decizie faţă de solicitarea pe care a făcut-o Sectorul 1. Nu acţionăm nici că mediator, nici că instanţă”.

Romprest, firma care se ocupă de salubrizarea Sectorului 1 din București, a venit cu propriile informări despre sumele pe care primăria le plătește

„Costul salubrizarii pentru anul trecut a fost de 266 milioane lei, la care se adauga facturi de 83 milioane lei aflate in litigiu, ceea ce inseamna un total de 350 de milioane de lei pe care Romprest considera normal sa il primeasca intr-un an, rezulta un total de 1 milion de lei pe zi, adica o treime din bugetul sectorului 1. Noi nu ne putem mentine la asemenea costuri”

Stare de alertă în Sectorul 1, solicitată de Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Capitalei o adresă prin care să instituie starea de alertă în Sectorul 1, din cazua faptului că nu se mai ridică gunoiul.

Armand le cere bucureștenilor să sune la Poliția Locală Sector 1 și să continue să reclame neridicarea gunoiului.

„Este foarte important acest lucru. O să vă explic mai târziu de ce. Știu că nu este cea mai confortabilă situație: vă citesc mesajele, umblu zilnic în sector și văd cu ochii mei ce se întâmplă. Dar de asta suntem noi aici. Să rezolvăm problemele.

Acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor va lua curând sfârșit. Vă promit”, mai scrie Clotilde Armand.

Citește și:  Ludovic Orban se implică în criză gunoaielor din sectorul condus de Clotilde Armand: „Trebuie luată o decizie conformă cu contractele în vigoare”

Cum a pornit noua criză a gunoiului din Sectorul 1

Romprest Service SA a anunțat, marţi, că operatorii staţiilor de sortare/tratare a deşeurilor colectate şi transportate de către companie au limitat activitatea din 22 mai, iar începând cu 1 iunie au suspendat-o integral, din cauza neachitării serviciilor prestate în beneficiul Sectorului 1.
Totodată, depozitului ecologic Iridex nu i s-a prelungit contractul de către Primăria Municipiului Bucureşti, iar autoritatea contractantă, căreia îi revine această obligaţie legală, nu a dispus o soluţie alternativă, deşi a fost notificată în mod repetat în acest sens încă din 9 aprilie, a susţinut Romprest.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere