Scandalul gunoaielor. Romprest: Suntem gata să colectăm deșeurile din Sectorul 1, dar stațiile de sortare nu sunt plătite de Primărie și refuză să le primească

Scandalul gunoaielor. Romprest: Suntem gata să colectăm deșeurile din Sectorul 1, dar stațiile de sortare nu sunt plătite de Primărie și refuză să le primească
Publicat: 05/06/2021, 17:00
Actualizat: 05/06/2021, 17:12

Firma de salubritate Romprest a anunțat sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că stațiile de sortare nu sunt plătite de către primărie și refuză să mai primească deșeurile din Sectorul 1. 

Reprezentanții companiei Romprest dezmint informația vehiculată de membri USR PLUS, conform căreia stațiile de sortare au fost deschise. Conform acestora, stațiile de sortare sunt închise pentru deșeurile din sectorul 1 pentru neplata de către Primărie a datoriilor scadente pentru prestații din perioada iulie 2020-martie 2021.

„Compania Romprest Service SA dezminte informația vehiculată de membri ai USRPLUS în mass-media conform căreia stațiile de sortare au fost deschise în urma unei intervenții miraculoase a Primarului Clotilde Armand.

Stațiile de sortare sunt închise pentru deșeurile generate de Sectorul 1, pentru neplata de către Primărie a datoriilor scadente pentru prestații din perioada iulie 2020-martie 2021”.

Romprest cere Primăriei Sectorului 1 să indice locul în care ar putea descărca deșeurile colectate pentru ca autospecialele aflate în așteptare să-și poată relua activitatea.

„Solicităm autorității contractante, prin primar sau un reprezentant mandatat legal, să ne indice cu celeritate locul în care să descărcăm deșeurile colectate care sunt încărcate în toate autogunoierele și autoutilitarele Romprest alocate serviciului, pentru a putea elibera autospecialele blocate în așteptare la stație și a reintra în program normal de colectare”, susțin, printr-un comunicat, reprezentanții companiei de salubritate.

Citește și:  Scandalul gunoaielor din Sectorul 1. Romprest anunță că va colecta și va stoca temporar deșeurile de la cele 4 spitale de urgență din Sectorul 1

Reprezentanții Romprest mai spun că sunt pregătiți să intervină cu tot efectivul și în 36 de ore să colecteze toate deșeurile din Sectorul 1.

„Prin achitarea imediată de către autoritate a facturilor care au fost refuzate la plata numai în cursul acestui an se vor putea plăti operatorii de sortare și se va reveni în regim normal de funcționare”, se mai arată în comunicat.

Primarul Clotilde Armand a solicitat Prefecturii București declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza situației sanitare.

„Am solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate. În paralel, am purtat discuții cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 și am ajuns la un acord. Am aflat că stațiile de sortare și-au redeschis porțile începând de astăzi dimineață pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste stații erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăților făcute de Primăria Sectorului 1”, a scris vineri Clotilde Armand pe Facebook.

Citește mai mult: Stare de alertă în Sectorul 1, solicitată de Clotilde Armand. Gunoaiele, tot pe străzi

Cum a pornit noua criză a gunoiului din Sectorul 1

Romprest Service SA a anunțat, marţi, că operatorii staţiilor de sortare/tratare a deşeurilor colectate şi transportate de către companie au limitat activitatea din 22 mai, iar începând cu 1 iunie au suspendat-o integral, din cauza neachitării serviciilor prestate în beneficiul Sectorului 1.
Totodată, depozitului ecologic Iridex nu i s-a prelungit contractul de către Primăria Municipiului Bucureşti, iar autoritatea contractantă, căreia îi revine această obligaţie legală, nu a dispus o soluţie alternativă, deşi a fost notificată în mod repetat în acest sens încă din 9 aprilie, a susţinut Romprest.

La finalul lunii noiembrie 2020, timp de câteva săptămâni, firma Romprest nu a mai ridicat deşeurile din Sectorul 1, din cauză că Primăria avea la vremea respectivă facturi neplătite de 94 milioane lei.

Citește și:  Ludovic Orban se implică în criza gunoaielor din sectorul condus de Clotilde Armand: „Trebuie luată o decizie conformă cu contractele în vigoare”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația