Schimbare de încadrare juridică în cazul accidentului de la Cluj, din 2019, în care o studentă și-a pierdut viața. Cum ar putea scăpa de închisoare iubitul fetei, vinovat de tragedie

Schimbare de încadrare juridică în cazul accidentului de la Cluj, din 2019, în care o studentă și-a pierdut viața. Cum ar putea scăpa de închisoare iubitul fetei, vinovat de tragedie
Gabriela Rîpan ar fi împlinit, anul acesta, 22 de ani (FOTO: Emanuel Drăgoi /Facebook)
Publicat: 13/03/2021, 17:15
Actualizat: 13/03/2021, 17:26

Judecătorii Tribunalului Cluj au schimbat încadrarea juridică în cazul tânărului care, în 2019, a provocat un grav accident rutier, în urma căruia iubita sa, o studentă de 20 de ani, din Suceava și-a pierdut viața. De altfel, ea era și proprietara bolidului de lux – sport, marca Mercedes, pe care îl primise cadou de la părinții său, cu ocazia majoratului.

Astfel, pe 10 martie 2021, judecătorii Tribunalului Cluj au decis ca şoferul vinovat de accident, Ştefan Tudor Cîrje, cel care ar fi avut o relaţie cu Gabi Rîpan, studenta din Suceava care a murit în teribilul accident, să fie judecat pentru ucidere din culpă şi nu pentru omor, aşa cum a fost cercetat de procurori, informează Antena 3.

Ca urmare, pedeapsa pe care o riscă şoferul este una cu mult mai mică decât cea prevăzută în cazul infracţiunii de omor.

Mai mult, tânărul ar putea primi chiar o pedeapsă de închisoare cu suspendare şi nu va sta nicio zi în spatele gratiilor, mai ales că le-a arătat judecătorilor că, în ciuda faptului că i-a fost amputat un picior, şi-a continuat viaţa şi a devenit antrenor de fitness.

Alte motive pentru care judecătorii au decis schimbarea încadrării juridice din omor în ucidere din culpă au fost şi faptul că şoferul nu consumare substanţe interzise, aşa cum s-a vehiculat iniţial, şi nici nu are antecedente penale.

Peste o lună, urmează ultimul termen de judecată în acest dosar, iar la final, Tribunalul Cluj va pronunţa şi sentinţa în cazul lui Ştefan Tudor Cîrje, potrivit sursei citate.

Ultima fotografie postată de Gabi Rîpan pe rețelele de socializare, înainte de a muri (FOTO: Instagram / Observator TV)

Cum s-a produs tragedia din 2019

Gabi Rîpan, fata în vârstă de 20 ani, ucisă de prietenul ei, care conducea o maşină de lux, în cumplitul accident de la Cluj, avea 20 de ani și era studentă la Managament în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

Tânăra Gabi Rîpan se afla într-un autoturism marca Mercedes, care îi aparţinea , dar care era condus de un tânăr în vârstă de 19 ani, din Florești, scrie observator.tv.

Cei doi se aflau pe drumul dintre Gilău şi Cluj-Napoca, iar la un moment dat, şoferul a intrat într-o depăşire neregulamentară, pe linie continuă, şi a pierdut controlul volanului, după ce maşina a derapat. Din cauza vitezei excesive, autoturismul de lux, marca Mercedes, a lovit un stâlp de metal de pe marginea drumului, iar impactul a fost atât de puternic încât autoturismul s-a rupt în două.

În urma impactului, fata a murit pe loc, iar iubitul său a ajuns în stare gravă la spital, unde i-a fost amputat un picior.

Gabi Rîpan, studentă la Managament în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, era fiica unui cunoscut om de afaceri din Suceava şi s-a mutat la Cluj-Napoca după terminarea liceului, scrie monitorulsv.ro.

Urmărire spectaculoasă în București! Poliția a prins un bărbat înarmat și fără permis!

Polițiștii din București au urmărit, vineri, în trafic un bărbat care nu avea permis și care a fugit în timpul controlului!

La data de 12.03.2021, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Brigada Rutieră , în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe o artera din sectorul 1, au oprit pentru control un autovehicul condus de un bărbat care inițial le-a înmânat cartea de identitate și le-a declarat verbal faptul că nu are asupra permisul de conducere. În acest context, polițiștii i-au solicitat bărbatului să rămână în autovehicul până când vor efectua verificările necesare stabilirii situației de fapt, însă acesta nu s-a conformat și a demarat cu scopul de a se sustrage. Având in vedere acest aspect, polițiștii au pornit în urmărirea conductorului auto timp în care au solicitat sprijin colegilor care se aflau pe traseul de deplasare al autovehiculului”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Accident rutier în Sânnicolau Mare. Un drum judeţean a fost blocat pe ambele sensuri. Patru persoane au fost transportate la spital

Un accident rutier a avut loc, vineri seară, în Sânnicolau Mare. În accident a fost implicat un tractor, în care se afla doar șoferul și un autoturism în care se aflau patru persoane, dintre care trei minori.

O fată de 14 ani a rămas încarcerată, însă a fost extrasă de urgență ulterior și preluată de un echipaj medical.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția