Se apropie Apocalipsa? Comentariul tulburător postat după începerea războiului din Israel. Aparent, semne din Biblie sunt la tot pasul

Se apropie Apocalipsa? Comentariul tulburător postat după începerea războiului din Israel. Aparent, semne din Biblie sunt la tot pasul
Publicat: 07/10/2023, 13:40
Actualizat: 07/10/2023, 13:49

„Nu te teme nicidecum de ce ai să suferi. Iată că diavolul are să arunce în temniță pe unii din voi, ca să va încerce. Și veți avea un necaz de zece zile. Fii credincios până la moarte, și-ți voi da cununa vieții”, se arată în Apocalipsa de după Ioan. 

Sâmbătă dimineață, Israelul a fost lovit de sute de rachete venite dinspre Fâșia Gaza, acestea punând capăt armistițiului, după sfârșitul războiului de cinci zile din luna mai. În Israel, sirenele au răsunat în mai multe orașe din jurul teritoriului palestinian, dar și mai în adâncul teritoriului, în nord și est, potrivit armatei israeliene. A fost declarată stare de război, sute de oameni au fost răniți și cel puțin 6 și-au pierdut viața.

Ambasada Israelului în România a postat pe pagina de Facebook, că statul Israel „se confruntă cu un atac terorist de amploare”. „Anunț de ultima oră. Statul Israel se confruntă cu un atac terorist de amploare lansat dinspre Gaza în această zi de Șabat care marchează totodată și sărbătoarea sacră Simchat Torah”, este anunțul postat, sâmbătă, pe pagina de Facebook a Ambasadei Israelului în România.

Însă, la această postare a apărut un comentariu sinistru. Un citat din Biblie, de fapt, dar face legătura cu Apocalipsa înfricoșătoare.

„Ţefania 2:4-7 ‘Căci Gaza va fi părăsită, Ascalonul va fi pustiit, poporul din Asdod va fi izgonit ziua-n amiaza mare și Ecronul va fi smuls din rădăcini.
5. Vai de locuitorii de pe malurile mării, vai de neamul cheretiţilor! Așa a vorbit Domnul împotriva ta, Canaane, ţara filistenilor: ‘Te voi nimici și nu vei mai avea locuitori!’
6. Malurile mării vor ajunge islazuri de pășunat, locuinţe pentru păstori și târle de oi.
7. Malurile acestea vor fi pentru rămășitele casei lui Iuda; acolo vor paște; se vor odihni seara în casele Ascalonului, căci Domnul Dumnezeul lor nu-i va uita și va aduce înapoi pe prinșii lor de război”, este mesajul postat pe rețeaua de socializare.

Să fie acest conflict cel prevăzut în cărțile sfinte? Dacă punctăm că Israelul este supranumit poporul lui Dumnezeu, atunci încep și alte întrebări.

Invazie de insecte dăunătoare

De asemenea, într-un alt loc din lume, o invazie de insecte dăunătoare face ravagii. Șapte școli din Franța au fost închise din cauza prezenței ploșnițelor şi alte aproximativ zece sunt afectate, a anunțat vineri seara ministrul francez al Educației, Gabriel Attal, anunță LaLibre Belgique. „Sunt puțin peste cincisprezece, cred că 17, unități în care au fost depistate ploșnițe de pat la diferite niveluri și avem șapte unități care sunt închise, în momentul în care vorbesc, din acest motiv”, a declarat ministrul. Tot vineri, Ministerul Educației declarase că au fost închise cinci școli, cu un total de 1.500 de elevi (în Vaucluse, Saône-et-Loire, Vosges etc.). „Sunt aproape 60.000 de unități, iar aici vorbim doar de câteva zeci, dar este adevărat că se adună cazurile”, a subliniat vineri seara Gabriel Attal.

Eclipsă de soare pe 14 octombrie

„Și s-a făcut cutremur mare, soarele s-a făcut negru ca un sac de păr și luna întreagă s-a făcut ca sângele”, se mai arată în Apocalipsa de după Ioan.

Pe 14 octombrie 2023, Luna va trece prin fața Soarelui în timp ce se află în cel mai îndepărtat punct al său de Pământ, ceea ce înseamnă că nu va acoperi complet steaua noastră.

Acest lucru va crea un efect pe care astronomii l-au numit „inelul de foc”, potrivit The Independent.

Anul 2023, cel mai cald de pe Terra de când se fac măsurători

„Şi al patrulea înger a vărsat cupa lui în soare și i s-a dat să dogorească pe oameni cu focul lui. Și oamenii au fost dogoriți cu mare arșiță și au hulit numele lui Dumnezeu, Care are putere peste urgiile acestea, și nu s-au pocăit ca să-I dea slavă”.

Datele Copernicus arată că în Europa, luna septembrie a fost precum o lună iulie caldă, cu temperaturi medii mult peste cea mai caldă lună septembrie de până acum, cea din 2020. În Europa, media lunii trecute a fost cu 2,5 C mai mare decât media lunii septembrie pentru intervalul 1991-2020.

Au fost și țări europene unde septembrie s-a încheiat cu o medie de temperatură cu peste 4 C mai mare decât normalul, valoare extrem de rară. Acest fapt a fost uimitor: multe recorduri au fost depășite cu foarte mare ecart față de precedentele recorduri.

Pe plan mondial, temperatura medie pentru primele nouă luni ale anului a fost peste cea din primele nouă luni ale lui 2016, care a fost cel mai cald an de când există măsurători meteo. Dacă noiembrie sau decembrie nu vor fi extrem de reci, și nu există vreun semn că ar putea fi posibil, 2023 va fi cel mai cald an de când există măsurători meteo complete la nivel mondial.

Să fie toate acestea semne ale Apocalipsei? Nimeni nu poate știi exact ce se va întâmpla.

Foto: Shutterstock

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce a descoperit FBI despre Thomas Matthew Crooks, tânărul care l-a împușcat pe Donald Trump
Bombă la nunta lui Ianis Hagi! Gică Popescu a ajuns la Palatul Știrbey fără soția...
FOTO. Cea mai sexy arbitră din lume s-a dezbrăcat! Cum arată femeia
Marilena Hagi i-a dat de gol pe Ianis și Elena în ziua nunții! Mama fotbalistului,...
O grădină din Teleorman, plină cu palmieri, face furori pe internet. "Mulți nu cred că...
Nu e banc! Câți euro costă rochia purtată de Simona Halep la nunta lui Ianis...
Tulburător! Actrița CELEBRĂ, diagnosticată cu scleroză multiplă. "Mi s-a spus să-mi fac planuri pentru moarte"
Un elev a promovat BAC-ul, dar a contestat toate cele trei note. Cu ce rezultat...
Trump, lovit de Secret Service: Agenții m-au lovit atât de tare încât...
Destin crunt pentru o fetiță de doar trei ani: A murit după ce mașina condusă...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Mașinile diesel, interzise în mai multe orașe. Unde nu mai poți circula cu mașina pe...
Războiul din Ucraina, ziua 873. 44% dintre ucraineni cred că a sosit momentul să înceapă...
COȘMAR la bordul Stației Spațiale! Doi astronauți, blocați de peste o lună
Bona bărbat. Are 22 de ani și vrea salariu de 6.000 de lei
Imagini de senzație cu Ianis Hagi și Elena Tănase de la dansul mirilor. Cum s-au...
Momentul când atacatorul lui Trump e ÎMPUȘCAT în cap de un lunetist
Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii...
Beach, Please! 2024. Ce cantitate de substanțe interzise au găsit oamenii legii asupra rapperului Wiz...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am dus la bunăciunea asta în bar şi, după ce am...
Motivul pentru care meteorologii nu zboară în serile de vară
×