Se apropie Apocalipsa? Comentariul tulburător postat după începerea războiului din Israel. Aparent, semne din Biblie sunt la tot pasul

Se apropie Apocalipsa? Comentariul tulburător postat după începerea războiului din Israel. Aparent, semne din Biblie sunt la tot pasul
Publicat: 07/10/2023, 13:40
Actualizat: 07/10/2023, 13:49

„Nu te teme nicidecum de ce ai să suferi. Iată că diavolul are să arunce în temniță pe unii din voi, ca să va încerce. Și veți avea un necaz de zece zile. Fii credincios până la moarte, și-ți voi da cununa vieții”, se arată în Apocalipsa de după Ioan. 

Sâmbătă dimineață, Israelul a fost lovit de sute de rachete venite dinspre Fâșia Gaza, acestea punând capăt armistițiului, după sfârșitul războiului de cinci zile din luna mai. În Israel, sirenele au răsunat în mai multe orașe din jurul teritoriului palestinian, dar și mai în adâncul teritoriului, în nord și est, potrivit armatei israeliene. A fost declarată stare de război, sute de oameni au fost răniți și cel puțin 6 și-au pierdut viața.

Ambasada Israelului în România a postat pe pagina de Facebook, că statul Israel „se confruntă cu un atac terorist de amploare”. „Anunț de ultima oră. Statul Israel se confruntă cu un atac terorist de amploare lansat dinspre Gaza în această zi de Șabat care marchează totodată și sărbătoarea sacră Simchat Torah”, este anunțul postat, sâmbătă, pe pagina de Facebook a Ambasadei Israelului în România.

Însă, la această postare a apărut un comentariu sinistru. Un citat din Biblie, de fapt, dar face legătura cu Apocalipsa înfricoșătoare.

„Ţefania 2:4-7 ‘Căci Gaza va fi părăsită, Ascalonul va fi pustiit, poporul din Asdod va fi izgonit ziua-n amiaza mare și Ecronul va fi smuls din rădăcini.
5. Vai de locuitorii de pe malurile mării, vai de neamul cheretiţilor! Așa a vorbit Domnul împotriva ta, Canaane, ţara filistenilor: ‘Te voi nimici și nu vei mai avea locuitori!’
6. Malurile mării vor ajunge islazuri de pășunat, locuinţe pentru păstori și târle de oi.
7. Malurile acestea vor fi pentru rămășitele casei lui Iuda; acolo vor paște; se vor odihni seara în casele Ascalonului, căci Domnul Dumnezeul lor nu-i va uita și va aduce înapoi pe prinșii lor de război”, este mesajul postat pe rețeaua de socializare.

Să fie acest conflict cel prevăzut în cărțile sfinte? Dacă punctăm că Israelul este supranumit poporul lui Dumnezeu, atunci încep și alte întrebări.

Invazie de insecte dăunătoare

De asemenea, într-un alt loc din lume, o invazie de insecte dăunătoare face ravagii. Șapte școli din Franța au fost închise din cauza prezenței ploșnițelor şi alte aproximativ zece sunt afectate, a anunțat vineri seara ministrul francez al Educației, Gabriel Attal, anunță LaLibre Belgique. „Sunt puțin peste cincisprezece, cred că 17, unități în care au fost depistate ploșnițe de pat la diferite niveluri și avem șapte unități care sunt închise, în momentul în care vorbesc, din acest motiv”, a declarat ministrul. Tot vineri, Ministerul Educației declarase că au fost închise cinci școli, cu un total de 1.500 de elevi (în Vaucluse, Saône-et-Loire, Vosges etc.). „Sunt aproape 60.000 de unități, iar aici vorbim doar de câteva zeci, dar este adevărat că se adună cazurile”, a subliniat vineri seara Gabriel Attal.

Eclipsă de soare pe 14 octombrie

„Și s-a făcut cutremur mare, soarele s-a făcut negru ca un sac de păr și luna întreagă s-a făcut ca sângele”, se mai arată în Apocalipsa de după Ioan.

Pe 14 octombrie 2023, Luna va trece prin fața Soarelui în timp ce se află în cel mai îndepărtat punct al său de Pământ, ceea ce înseamnă că nu va acoperi complet steaua noastră.

Acest lucru va crea un efect pe care astronomii l-au numit „inelul de foc”, potrivit The Independent.

Anul 2023, cel mai cald de pe Terra de când se fac măsurători

„Şi al patrulea înger a vărsat cupa lui în soare și i s-a dat să dogorească pe oameni cu focul lui. Și oamenii au fost dogoriți cu mare arșiță și au hulit numele lui Dumnezeu, Care are putere peste urgiile acestea, și nu s-au pocăit ca să-I dea slavă”.

Datele Copernicus arată că în Europa, luna septembrie a fost precum o lună iulie caldă, cu temperaturi medii mult peste cea mai caldă lună septembrie de până acum, cea din 2020. În Europa, media lunii trecute a fost cu 2,5 C mai mare decât media lunii septembrie pentru intervalul 1991-2020.

Au fost și țări europene unde septembrie s-a încheiat cu o medie de temperatură cu peste 4 C mai mare decât normalul, valoare extrem de rară. Acest fapt a fost uimitor: multe recorduri au fost depășite cu foarte mare ecart față de precedentele recorduri.

Pe plan mondial, temperatura medie pentru primele nouă luni ale anului a fost peste cea din primele nouă luni ale lui 2016, care a fost cel mai cald an de când există măsurători meteo. Dacă noiembrie sau decembrie nu vor fi extrem de reci, și nu există vreun semn că ar putea fi posibil, 2023 va fi cel mai cald an de când există măsurători meteo complete la nivel mondial.

Să fie toate acestea semne ale Apocalipsei? Nimeni nu poate știi exact ce se va întâmpla.

Foto: Shutterstock

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Mașinile care nu mai trec ITP-ul. Vor pica inspecția tehnică periodică
Nemții nu mai sunt harnici. Ei muncesc puțin și se îmbolnăvesc des
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Marsilia se pregătește să primească flacăra olimpică