Se face decontul incendiului devastator din Dolj, unde 26 de proprietăți au fost afectate

Publicat: 25/07/2022, 16:52

Localnicii din comuna Drăgotești, județul Dolj, acolo unde 26 de proprietăți au fost afectate în urma incendiului de duminică, vor primi ajutor din fondul județean de rezervă. Anunțul a fost făcut de președintele consiliului județean Dolj, Cosmin Vasile.

O comisie a mers, luni dimineața, în satul Buzduc, din comuna Drăgotești pentru a face o evaluare a pagubelor. Astfel, reprezentanți ai Consiliului Județean Dolj, ai Prefecturii Dolj, dar și de la Primăria Drăgotești au mers din casă în casă pentru a face o evaluare a prejudiciului lăsat în urmă de flăcări. În baza eveluării, localnicii vor primi ajutor.

„Am luat decizia ca, în prima ședință a Consiliului Județean Dolj, să supun aprobării consilierilor județeni propunerea de alocare, din fondul de rezervă, către primăria Drăgotești, a unei sume de bani necesare achiziționării de containere de locuit și de materiale de construcții pentru refacerea locuințelor afectate”, a declarant Cosmin Vasile pe pagina sa oficială de Facebook.

De la ce a izbucnit incendiul

În urma analizei efectuate la fața locului, comisia județeană va întocmi un raport exact al pagubelor produse de incendiu pentru a putea să-i ajute pe localnici. Potrivit ISU Dolj, în urma incendiului de duminică, 26 de proprietăți au fost afectate în total, printre care și șapte case. De asemenea, au ars livezi întregi, anexe gospodărești, garduri sau vegetație uscată. Au fost si 3 victime (2 intoxicate cu fum și una cu o luxație de glezna). Victima cu luxația de glezna și o persoană persoană intoxicată cu fum au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova. Cea de-a treia victima a refuzat transportul la spital. Nouă autospeciale cu apă și spumă, din trei județe, au intervenit pentru stingerea flăcărilor.

În urma anchetei efectuate de lucrătorii de la ISU Dolj, s-a stabilit că incendiul a izbucnit din cauza unui foc aprins în spațiu deschis.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anul citeste mai mult