Se întâmplă în România! Elev de șapte ani, amenințat cu plângeri la poliție din cauza violenței

Se întâmplă în România! Elev de șapte ani, amenințat cu plângeri la poliție din cauza violenței
Foto ilustrativ: elements.envato
Publicat: 13/02/2023, 16:59

Aproape că nu există zi fără a fi semnalat un caz de abuz într-o școală din România ori o situație deosebită, în care lucrurile ar trebui să fie  diferite. Însă, din cauza lipsei de personal, a educației, a refuzului părinților de a accepta un diagnostic sau din orice alt motiv, se poate ajunge la cazuri complicate. 

Recent, un părinte a cerut un sfat pe grupul de Facebook Avocatul online, după ce copilul său a devenit violent la școală, iar părinții celor răniți au amenințat că fac plângere.

”Povestea pe scurt e următoarea. Copil de 7 ani, în clasa 0, cu probleme și cu dosar de handicap a provocat unele probleme în clasă, mai exact a împins copii, scuipat, și vorbit zic doamnele urât, adică gen: prostule. În urma gesturilor, doi copii au ajuns la urgențe, unul cu capul spart și altul cu bărbia. Țin să precizez că și copiii ceilalți fac unele lucruri, dar ei nu prea sunt trași la răspundere. Specific că de la început doamna învățătoare nu l-a acceptat în clasă, doar prin simplul fapt că are acel dosar. Mai nou, părinții oarecum au amenințat că o să facă plângere la minister și la poliție împotriva copilului și a mea, a părintelui. Necunoscând legile, întrebarea mea este cât de mult este protejat copilul în situația asta, se poate să îl exmatriculeze și cât de mult pot răspunde penal, eu precum părinte, dacă or să mai fie incidente”, a scris acesta pe rețeaua socială.

Răspunsurile internauților s-au împărțit în două tabere. Cei care susțineau părintele cu băiatul special ar trebui să îl înscrie într-o școală specială, pentru că niciun părinte nu vrea să aibă copilul rănit și cei care spun că este normal ca cel mic să fie integrat într-o școală de masă.

”Toți copiii, indiferent de handicap, au dreptul la învățământ în școli normale”.

”Vă spun din experiență că are nevoie de însoțitor, chiar dacă merge la școală de masă. Un copil special percepe altfel lucrurile și riscă să intre în conflicte sau să le provoace fără temei. Doamna învățătoare poate l-a refuzat tocmai din cauză că nu are pregătirea necesară pentru a-i preda unui copil cu cerințe educaționale speciale, nu toți învățătorii au aceste cursuri speciale.”

”Sunt mama de copil cu CES (autism infantil), credeți-mă mai mult rău îi faceți ducându-l într-o școală de masă, al meu abia din clasa a 9 a l-am înscris la o școală de masă, chiar dacă el e liniștit, copiii îl tratează diferit știind că e altfel, iar profesorii nu au pregătirea necesară pentru a putea lucra cu ei.”

”Mie nu mi-ar conveni să îmi vină copilul cu capul spart acasă, dar totodată m-aș asigura că al meu nu este un bully, mai întâi de toate! Este foarte probabil ca fiul dvs să fie provocat intenționat de către acești copii, pentru că, din păcate știm cu toții cam cât de “educați” sunt unii copii în zilele noastre. Nu știu să vă răspund la întrebările dvs, nu știu ce ați putea păți Dvs sau copilul în cazul unei plângeri, dar vă spun că eu dacă aș fi în locul dvs, m-aș interesa dacă aș putea depune chiar eu plângere împotriva acelor copii/ părinți, pe motiv că mi-au provocat copilul, astfel încât să devină violent, ținând cont de problemele lui de sănătate”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Xi Jinping pregătește un turneu în Europa. Ce țări va vizita președintele Chinei?