Se reaprinde războiul între taximetriști și firmele de ride-sharing. Protest de amploare în fața Primăriei Capitalei

Se reaprinde războiul între taximetriști și firmele de ride-sharing. Protest de amploare în fața Primăriei Capitalei
Se reaprinde războiul între taximetriști și firmele de ride-sharing. Protest de amploare în fața Primăriei Capitalei / Sursa FOTO: fanatik.ro
Publicat: 22/06/2021, 10:02

Reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România vor depune o plângere împotriva Primăriei Municipiului Bucureşti. COTAR invocă faptul că, prin încălcarea legislaţiei privind taximetria, se face „mai mult loc pe piaţă firmelor de ride-sharing”.

„În Capitală, taximetriştii sunt controlaţi şi, dacă nu au autorizaţiile avizate, sunt amendaţi şi li se ridică plăcuţele de înmatriculare”, susține Mircea Manolache, vicepreședinte COTAR.

COTAR reclamă atitudinea avută de Nicușor Dan

Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România insistă că a făcut demersuri pe lângă actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, „încercând să discutăm problemele din activitatea de taxi şi închiriere auto, precum şi problema transportului de persoane între Bucureşti şi Ilfov”.

„Domnul Primar General nu a avut timp de noi, până astăzi. Poate plăti subvenţia pentru transportul de persoane între Bucureşti şi Ilfov, adică 90% din valoarea totală, adică zeci de milioane de euro, deşi nu are bani să plătească deratizarea în Capitală sau să investească în şcoli şi alte urgenţe ale bucureştenilor. Cele 5.000 de autorizaţii sunt în continuare ţinute la sertar deşi, conform Legii 38/2003, ar fi trebuit scoase imediat la atribuire”, acuză Manolache.

Ceea ce face Nicuşor Dan, de când a preluat mandatul de Primar General, demonstrează că are în plan distrugerea taximetriei, cu orice preţ, pentru a face mai mult loc pe piaţă firmelor de ride-sharing, încâlcând principiile Legii concurenţei” – Mircea Manolache, vicepreşedinte COTAR.

De ce întârzie PMB avizarea autorizațiilor de taxi?

Într-un comunicat de presă, COTAE arată că PMB a emis 10.269 de autorizaţii de taxi dintre care, în acest moment, mai mult de jumătate sunt retrase sau depuse de cei care le-au deţinut, din diverse motive.

„Din cele circa 5.000 de taxiuri rămase în piaţă, mai mult de jumătate nu au autorizaţiile avizate nici până în prezent, deşi dosarele de avizare s-au depus până la data de 28 februarie 2020. Pe raza municipiului Bucureşti există, astăzi, de peste patru ori mai multe maşini care circulă în regim de ride-sharing (transport alternativ) decât taxiuri – cu peste 20.000 de autorizaţii (copii conforme). Dincolo de încălcarea, cu bună ştiinţă, a legislaţiei, Primăria Capitalei contribuie şi la o gaură în bugetul statului, pentru că firmele de taxi plătesc mult mai mulţi bani (din toate taxele şi impozitele) decât multinaţionalele care fac ride-sharing”, susţine COTAR.

Oficialii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România susţin că primarul Nicușor Dan nu semnează şi nu scoate la atribuire autorizaţiile ţinute la sertar, asumându-şi riscul de a plăti pentru încălcarea legii: „Ne pregătim de proteste în faţa Primăriei Municipiului Bucureşti, unde vom sta până se vor clarifica şi se vor rezolva toate aceste probleme. Vom acţiona şi în instanţă PMB şi Consiliul General, pentru încălcarea prevederilor legale şi favorizarea concurenţei, prin abuz în serviciu în formă continuată”.

Vom calcula prejudiciul cauzat firmelor de taxi în tot acest timp, prin neavizarea autorizaţiilor. , Cerem plata în instanţă. Vom depune plângere la Consiliul Concurenţei, la Parchetul General şi la DNA pentru a se cerceta ce anume i-a determinat pe factorii de decizie din PMB să favorizeze firmele de ride-sharing prin limitarea nelegală a autorizaţiilor pentru taxi” – Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
Nu, nu este o glumă! Cât a ajuns să coste un porumb fiert pe plaja...
FOTO. Fiul lui Laurențiu Reghecampf se iubește cu o celebră gimnastă din România! Cum arată...
Zodiile care oferă cea mai toxică iubire: 1. Rac
Mirela Vaida, dărâmată după ce a pierdut sarcina! A ajuns la spital, iar medicii i-au...
Îl pierdem și pe David Popovici? Înotătorul minune al României se gândește să plece din...
Ultimă oră de la Mega Image! Produsul retras de la vânzare. Românii trebuie să afle...
Alertă METEO, 5 august. Aproape toată ţara intră sub Cod portocaliu de vijelii puternice, cu...
Mașini SH în rate. Prețuri adaptate buzunarului românilor
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Tragedie în ziua nunții. 17 invitați au fost uciși de trăsnet în momentul în care...
'Nu pot sta cu un handicapat!' Ce s-a ales de fosta soție a lui Mihăiță...
S-a demonstrat ştiinţific. Descoperire ŞOCANTĂ despre sexul ORAL. Mulţi o fac în felul ăsta
Ce s-a aflat despre tânărul mort, în București, după o șicanare în trafic. Adevărata cauză...
COMPENSAȚII la factura energiei electrice. Cum obții reduceri la suma primită, dacă ai avut pană...
BAYWATCH - Azi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru a...
Sărbătoare MARE pentru români! Ce nu este bine să faci în această zi sfântă? Aduce...
CARANTINĂ NAȚIONALĂ! S-ar putea întâmpla în 2 săptămâni
Alertă pe litoral! Un nou drog face ravagii printre turiști. Ce este „Funny gas” și...
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Cum a reuşit un antreprenor să transforme o afacere în pragul falimentului într-unul dintre cele...