Se reaprinde scandalul gunoaielor din Sectorul 1. Reacția primăriței Clotilde Armand, după ce operatorul de salubritate a anunțat că nu mai ridică deșeurile

Se reaprinde scandalul gunoaielor din Sectorul 1. Reacția primăriței Clotilde Armand, după ce operatorul de salubritate a anunțat că nu mai ridică deșeurile
Publicat: 02/06/2021, 10:29

Operatorul de salubritate a anunțat, din nou, că nu mai ridică gunoiul din Sectorul 1, a anunțat primărița Clotilde Armand.

Primarul le cere locuitorilor să sesizeze Poliția locală în cazul în care se întâmplă acest lucru.

Clotilde Armand amenință cu rezilierea contractului

„Operatorul de salubritate anunţă, din nou, că nu mai ridică gunoiul din Sectorul 1. Este un nou şantaj de tip mafiot din partea acestei companii, un şantaj adresat tuturor locuitorilor din Sector care plătesc bani mulţi să fie curat”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Primarul susține că furnizorii refuză să mai primească gunoiul transportat de companei, din cauza datoriilor.

„Compania adusă de un fost primar liberal pentru o perioadă de peste 20 de ani şi apărată de avocaţii liberali în Consiliul Local al Sector 1 (în ciuda Deciziei Curţii de Conturi a României de recuperare a prejudiciului de peste 100 de milioane de lei, în ciuda raportului ANRSC care ne zice foarte clar să recuperăm banii plătiţi ilegal de primarul pesedist) nu şi-a plătit datoriile către furnizori. Cu toate că a primit bani de la Primărie pentru asta. Şi furnizorii refuză acum să mai primească gunoiul adus de compania aceasta”, a mai scris Clotilde Armand.

Ultimatumul lui Armand: „Dacă în 24 de ore…”

Clotilde Armand susține că, dacă în maxim 24 de ore de la anunțul companiei gunoiul stradal sau menajer nu va fi ridicat, va rezilia contractul.

„Totuşi, nu suntem proştii mafiei gunoaielor şi eu nu mă clintesc în faţa ameninţărilor de tip mafiot. (…) Eu stau aici în primărie să-i înfrunt pe cei care au impresia că pot fura peste un sfert din bugetul anual al Primăriei Sectorului 1 (da, atât plătim pentru gunoi) cu ajutorul unor consilieri vânduţi. Am anunţat şi Garda de Mediu că operatorul de salubritate din Sectorul 1 depozitează în acest moment ilegal deşeurile”.

Clotilde Armand le cere locuitorilor să sesizeze Poliția Locală Sector 1 dacă gunoaiele nu sunt ridicate de operatorul de salubritate.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase