Seară emoționantă pentru maestrul Gheorghe Zamfir. A fost inaugurat muzeul ce-i poartă numele, în orașul său natal

Publicat: 02/12/2022, 19:25
Actualizat: 02/12/2022, 19:25

Maestrul Gheorghe Zamfir a participat vineri seara la inaugurarea muzeului ce îi poartă numele, chiar în orașul său natal. Regele naiului va expune în Centrul Cultural “Gheorghe Zamfir” din Găești o parte dintre obiectele prețioase din colecția personală diplome și trofee, discuri și premii obținute de-a lungul timpului.

Investițiile la fosta primărie a orașului care găzduiește acum muzeul au fost realizate din fonduri europene, atrase de Primăria Găești, cu o valoare de peste 6 milioane de lei. Obiectivul autorităților locale a fost de a conserva și restaura clădirea „Casa Ciubuc” din Găești, astfel încât să fie păstrată unicitatea și semnificația istorică atât la nivel local, dar și național.

„Vă mulțumesc că ați adus mapamondul acasă. Sunt 10 milioane de români care au plecat din țară, eu am ales sa mă întorc”, a declarat maestrul.

Gheorghe Zamfir s-a născut pe data de 6 aprilie 1941, în orașul Găești, județul Dâmbovița, pe strada Artei, unde a crescut și a terminat școala primară. La vârsta de 14 ani, tatăl său l-a înscris  la Școala de Muzică nr. 1 din București, devenită ulterior Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase