Sebastian Burduja, reacție după anunțul Clotildei Armand: ”Avem încredere în bucureșteni că nu se lasă influențați de declarații făcute la nervi”

Sebastian Burduja, reacție după anunțul Clotildei Armand: ”Avem încredere în bucureșteni că nu se lasă influențați de declarații făcute la nervi”
Sebastian Burduja, reacție după anunțul Clotildei Armand: ”Avem încredere în bucureșteni că nu se lasă influențați de declarații făcute la nervi”
Publicat: 24/03/2021, 15:56
Actualizat: 24/03/2021, 15:59

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, i-a acuzat pe consilierii PNL și PSD că au pus bazele unei ”frății în ilegalitate” – devenind ”complici la deturnarea fondurilor publice” -, fiindcă au votat împreună și au apărat compania de salubritate Romprest. Suplimentar, în aceeași postare din mediul online, Clotilde Armand a anunțat că va depune ”o plângere penală împotriva tuturor consilierilor care refuză să respectăm legea”.

Sebastian Burduja, deputat, vicepreședinte PNL și președinte PNL Sector 1, reacționează în urma anunțului făcut de primarul Sectorului 1 și notează, pe pagina sa de socializare, că sunt necesare precizări după respectiva ședință de consiliu și, mai mult, are toată încrederea în bucureșteni, fiind sigur că aceștia nu se vor lăsa influențați de ”declarații făcute la nervi”.

”Sunt necesare câteva precizări după ședința de consiliu local al sectorului 1 de ieri seara. Avem încredere în bucureșteni că nu se lasă influențați de declarații făcute la nervi. Din respect pentru ei, nu o să intrăm în polemică. Stim ca vor soluții, nu scandaluri. Principiul după care ne ghidăm în viață: adevărul iese întotdeauna la iveală. Mai devreme sau mai târziu.

Acum câteva luni, când Sectorul 1 era plin de munți de gunoaie, Consiliul Local a stabilit, prin voturile PNL și USR PLUS, împreună cu primarul de sector, că problema deșeurilor și a contractului cu prestatorul Romprest trebuie examinată de către o comisie specială de mediere și negociere, formată din consilieri din toate formațiunile. Comisia a fost votată și s-a apucat de treabă. Au avut loc nenumărate întâlniri, discuții și negocieri, iar comisia și-a dus mandatul până la capăt, propunând o soluție agreată de toate părțile, inclusiv de consilierii USR PLUS”, scrie Sebastian Burduja pe Facebook.

Sebastian Burduja: ”Primarul de sector a venit cu un text de hotărâre complet diferit”

Referindu-se la ședința de consiliu local care a avut loc ieri – 23 martie -, Sebastian Burduja dezvăluie că primarul Clotilde Armand le-a oferit consilierilor o mare surpriză, fiindcă ”a venit cu un text de hotărâre complet diferit și care ignoră, fără explicații, concluziile comisiei”.

Președintele PNL Sector 1 menționează că, în prealabil, nu a existat nici dialog, nici consultare și nici vreun răspuns din partea Clotildei Armand ”la soluția propusă conform legii”. În ceea ce privește anunțul referitor la o eventuală plângere penală depusă de Clotilde Armand, Sebastian Burduja scrie că jignirile și plângerile penale vor fi ignorate, cetățenii din sector mertând mai mult.

”În ședinta de consiliu local de ieri, primarul de sector a venit cu un text de hotărâre complet diferit și care ignoră, fără explicații, concluziile comisiei. Din păcate, nu a existat în pregătirea ședinței niciun dialog, nicio consultare, niciun răspuns la soluția propusă conform legii. Acest mod de lucru nu este in linia parteneriatului stabilit înainte de alegerile locale (nici jignirile sau amenințările cu plângeri penale nu își au locul, dar alegem să le ignorăm pentru că cetățenii Sectorului 1 merită mai mult).

Prin propunerea primarului, consiliul local ar fi modificat unilateral termenii contractuali cu Romprest, amplificând problemele si riscurile juridice, în loc să le rezolve. Niciun leu din banii publici nu trebuie irosit, iar orice blocaj trebuie rezolvat civilizat și pe căi legale”, avertizează Sebastian Burduja.

”Nu putem decât să anticipăm un nou blocaj cu operatorul de salubritate”

Sebastian Burduja anticipează un nou blocaj cu operatorul de salubritate și, din păcate, ”noi munți de gunoaie pe străzi”. Cu toate că s-a încheiat campania electorală, iar cetățenii cer soluții, sunt în continuare generate scandaluri.

În ultimă instanță, mai scrie Sebastian Burduja, ”consilierii locali nu sunt instanță de judecată”, iar după ce vor trece cei patru ani de mandat nu vor rămâne decât ”faptele și adevărul”.

”Consilierii locali nu sunt instanță de judecată, nu exercită atribuții de control financiar-contabil și nici nu dau verdicte. Există DNA, DIICOT, ANAF și altele pentru astfel de suspiciuni și îi invităm pe toți cei care se erijează în războaie publice să îi sesizeze de urgență (și să explice public de ce nu au făcut-o până acum, dacă au identificat fapte ilegale).

Așa cum arată lucrurile, adâncind problemele și neavând curajul să le rezolve cine deține toate informațiile, nu putem decât să anticipăm un nou blocaj cu operatorul de salubritate (oricare ar fi el), adică noi munți de gunoaie pe străzi. Odată cu încălzirea vremii, riscurile de îmbolnăvire a populației se vor agrava”, atrage atenția vicepreședintele PNL.

”Am terminat campania electorală. Cetățenii ne cer sa venim cu soluții, nu să generăm scandaluri si probleme. Dragi bucureșteni, vom continua să ne facem treaba respectându-vă și rămânând loiali acestor principii nenegociabile: transparență, profesionalism, legalitate.

Vom continua să vorbim cu dumneavoastră, să vă ascultăm, să identificăm împreună problemele și mai ales soluțiile de care sectorul 1 are nevoie. La finalul celor patru ani, vor rămâne faptele și adevărul. Pe care niciun joc de imagine nu le va (mai) putea ascunde”

Sebastian Burduja

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât