Ionuț Simionca, secretar general al PMP, acuză guvernul de discriminare a beneficiarilor de tichete sociale din mediul rural, pentru că cei mai mulți nu le pot folosi. Care este motivul

Ionuț Simionca, secretar general al PMP, acuză guvernul de discriminare a beneficiarilor de tichete sociale din mediul rural, pentru că cei mai mulți nu le pot folosi. Care este motivul
Ionuț Simionca, secretat general al PMP (FOTO - Facebook)
Publicat: 07/07/2022, 17:47
Actualizat: 07/07/2022, 17:54

Secretarul general al Partidului Mișcarea Populară (PMP), Ionuț Simionca, acuză guvernul de discriminare a beneficiarilor de tichete sociale din mediul rural. Acesta susține că o treime din comunele din România nu au magazine autorizate pentru folosirea cardurilor sociale.

„Românii cu posibilități modeste din sute de localități nu le pot folosi tichetele sociale deoarece în comunele sau în satele lor nu există magazine în care pot fi folosite cardurile emise în acest sens de autorități. În județul Bistrița-Năsăud, de exemplu, în 35% dintre unitățile administrativ-teritoriale (mai precis în 22 dintr-un total de 62) nu există niciun magazin autorizat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) de la care beneficiarii să-și poată achiziționa produse alimentare/mese calde cu voucherele de 4 lei pe zi”, a explicat Ionuț Simionca.

În opinia sa, cei care au gândit implementarea programului de tichete sociale nu au nicio legătură cu realitățile din țara noastră.

„Cine a avut ideea «genială» de a-i supune la cheltuieli de transport din propriul buzunar pe românii cu posibilități modeste din mediul rural pentru a-i trimite cu cardul la oraș să mânânce la Fast Food (la KFC, Taco Bell, Domnino’s Pizza, Pizza Hut, Subway, Paul, Spring Time etc) cu voucherele sociale? Cine s-a gândit că pensionarii, persoanele cu handicap și familiile sărace care trăiesc la țară, unii chiar fără curent electric, sunt cele mai tehnologizate persoane care își activează cardurile pe internet înainte de a pleca să ia masa la un restaurant bun de la oraș?”, întreabă secretarul general al PMP.

Ionuț Simionca îi cere ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Ioan-Marcel Boloș, să corecteze programul și să pună capăt discriminării și umilinței beneficiarilor de tichete sociale din mediul rural.

„Lăsând la o parte faptul că suma de 4 lei/zi e o bătaie de joc la adresa beneficiarilor și că există întârzieri în distribuirea cardurilor, într-o treime din comunele din România nici măcar nu poți să folosești acești bani pentru a-ți procura mâncare. Vă cer, domnule ministru Boloș, să corectați programul permițând oamenilor din mediul rural să își cumpere hrană de la ei din sat, de la ei din comună. Dacă nu veți face urgent acest lucru, vă veți lega numele de un program eșuat, profund discriminatoriu, care nu reușește să îi ajute în momente grele pe cei aflați la nevoie”, este concluzia lui Ionuț Simionca.

CITEȘTE ȘI:

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase