Secretarul general al PSD spune că USR caută nod în papură și bagă bățul prin gard: ”PSD nu are o tradiție a sabotării coalițiilor, nu tratăm guvernarea ca pe o aventură”

Secretarul general al PSD spune că USR caută nod în papură și bagă bățul prin gard: ”PSD nu are o tradiție a sabotării coalițiilor, nu tratăm guvernarea ca pe o aventură”
Paul Stănescu, secretar general al PSD
Publicat: 19/08/2022, 13:33

Paul Stănescu, secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD), consideră că Uniunea Salvați România (USR) va rămâne în istoria politică a României drept ”cel mai jalnic partener de guvernare” cu care ar putea să facă echipă vreun partid.

Afirmațiile lui Paul Stănescu vin în contextul în care există voci ce susțin că această coaliție de guvernare care se află la conducerea României nu ar funcționa, reprezentanții USR aflându-se printre contestatari.

Numai că secretarul general al social democraților contrazice astfel de afirmații, transmițând și că partidul pe care îl reprezintă nu are o ”tradiție a sabotării coalițiilor”.

PSD nu are o tradiție a sabotării coalițiilor. Rotația guvernamentală a premierului a fost gândită ca să ofere sistemului politic stabilitate. Coaliția funcționează, în ciuda contestatarilor. (…) Forma rectificării bugetare arată încă o dată că PSD este preocupat să protejeze românii vulnerabili, fără să neglijeze problemele economiei. Iar coaliția de guvernare a demonstrat deja că are resurse de voință pentru a echilibra aceste nevoi sociale și economice, în ciuda tuturor zgomotelor de fond.

De altfel, și problemele politice cu care ne confruntăm sunt tratate și rezolvate de comun acord. Scopul unei coaliții de guvernare este să găsească soluții, uneori, chiar în detrimentul intereselor politice ale partidelor. Iar pentru PSD, marele test politic nu sunt alegerile, ci stabilitatea guvernamentală, menținerea coaliției și guvernarea în interesul românilor”, transmite Paul Stănescu prin intermediul unui comunicat, potrivit Mediafax.

”Degeaba se agită USR-ul să ne caute nod în papură și să mai bage bățul prin gard. Ei rămân în istoria politică drept cel mai jalnic partener de guvernare cu care putea să se asocieze vreodată un partid politic”

Paul Stănescu

”Prioritatea zero este găsirea unei soluții pentru diminuarea creșterii prețurilor la energie pe termen lung”

O prioritate, mai spune secretarul general al PSD, este descoperirea soluției prin intermediul căreia poate fi diminuată creșterea prețurilor la energie pe termen lung, subiectul aflându-se, de altfel, pe agenda Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienței energetice și implementarea proiectelor de infrastructură în energie.

Din punctul de vedere al social democraților, cea mai bună soluție ar fi ”revenirea la reglementarea pieței energetice”.

”În acest moment, pe agenda Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienței energetice și implementarea proiectelor de infrastructură în energie, condus de premierul Nicolae Ciucă, prioritatea zero este găsirea unei soluții pentru diminuarea creșterii prețurilor la energie pe termen lung. Pentru că am văzut cu toții că măsurile actuale nu asigură o continuitate acceptabilă nici pentru consumatorii casnici, nici pentru companii.

Noi am spus deja și repetăm: cea mai bună soluție ar fi revenirea la reglementarea pieței energetice. Însă așteptăm, începând cu săptămâna viitoare, și propunerile Ministerului Energiei și concluziile comitetului interministerial, ca să putem lua o decizie care să ofere predictibilitate mediului de afaceri și mai multă liniște românilor”, a mai transmis Paul Stănescu, secretarul general al PSD.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase