Care este secretul Simonei Gherghe pentru papanași delicioși. De altfel, vedeta are câteva trucuri la care apelează de fiecare dată.
Pe ce ingrediente se bazează celebra Simona Gherghe, dar și ce pune în aluatul pentru papanași delicioși. Vedeta cunoaște secretul gospodinelor din Moldova ca să se obțină un preparat deosebit.
Papanașii sunt delicioși și se pot prepara în funcție de preferințe. Doar că, uneori, rezultatul poate să nu iasă cel așteptat. Fie papanașii pot fi prea tari, fie poate nu au consistența dorită.
Însă e bine de știut că nu doar modul de preparare contează, ci și alte detalii. Spre exemplu, Simona Gherghe adaugă ceva în aluatul pentru papanași ca să îi facă delicioși și a împărtășit totul cu fanii ei.
La emisiunea ”Gătit la consum”, Simona Gherghe a prezentat lista de ingrediente pentru papanași:
Iată ce pune Simona Gherghe în aluatul pentru papanași astfel încât să iasă delicioși. În ce privește modul de preparare, vedeta amestecă ouăle cu zahărul tos și cu cel vanilat. Apoi se adaugă și făină, cu Praful de copt și coaja de lămâie. Spre final, se pun brânza și esența de vanilie. Toate ingredientele se frământă bine până când compoziția devine elastică și omogenă. Astfel, se mai poate adăuga făina în cazul în care textura nu e cea dorită.
Odată obținut aluatul, el se întinde sub forma unei foi. Cu ajutorul unui pahar se taie formele rotunde. Se încinge uleiul, iar apoi se adaugă și papanașii. Un detaliu important este că aceștia nu trebuie să stea în baie de ulei, precum gogoșile. Prin urmare, este important să țineți cont de acest detaliu. Se poate opta pentru o tigaie mai adâncă, dar papanașii nu trebuie acoperiți în totalitate cu ulei. Se prăjesc pe ambele părți, iar apoi se scot și se lasă la scurs pe un prosop de hârtie. În funcție de preferințe, papanașii pot să fie serviți cu gem sau cu smântână.
CITEȘTE ȘI: