Cum se APĂRĂ șefa ATI de la Spitalul Pantelimon, după ce asistentele au fost audiate: „Pacienții sunt în stare inclusiv să lovească personalul”

Publicat: 15/04/2024, 18:22
Actualizat: 15/04/2024, 18:25

Ancheta de la Spitalul Sfântul Pantelimon, unde 17 pacienți de la secția ATI au decedat în 4 zile, continuă. Azi, mai multe asistente au fost audiate, sub suspiciunea că au scăzut doza de noradrenalină, fapt ce le-ar fi fost fatal bolnavilor. Aparținătorii celor decedați fac acuzații de rele tratamente. Șefa de la ATI, Florina Pompilian, susține că personalul nu a greșit cu nimic. 

Incidentul de la Spitalul Sf. Pantelimon, unde 17 pacienți internați la ATI au murit în 4 zile, este anchetat de autorități. Asistentele sunt acuzate că ar fi scăzut doza de noradrenalină din medicația pacienților, fapt ce ar fi contribuit la decesul acestora. Acest gest ar fi fost aprobat chiar de medici, însă întregul personal neagă orice acuzație de malpraxis.

În paralel cu ancheta, aparținătorii pacienților care au murit la Spitalul Pantelimon fac noi acuzații. Unul dintre aceștia a declarat că și-a internat mama la secția ATI a instituției, iar șapte zile mai târziu aceasta a murit. Bărbatul spune că a găsit-o pe mama sa, lovită la ochi și deconectată de la aparate.

„Pe 03/02/2023 am adus-o pe mama mea vie și am luat un om mort acasă de la terapie intensivă. A stat șapte zile. Pur și simplu s-au auzit niște strigăte de aici, probabil că au intubat-o pe viu, deci asta a fost singura noastră explicație. Au intubat-o pe viu, s-au pus niște medicamente. Cei de acolo poate știu. A decedat în 3 zile după ce noi am discutat cu spitalul. Era un om stabil, putea să fie stabilizat. Am putut să o vizităm la terapie intensivă, dar în ultima zi, cum a spus și un aparținător de aici, m-am uitat la televizor zilele trecute, într-adevăr aparatele erau deconectate. Am găsit-o lovită la ochi. La terapie intensivă nu am primit niciun fel de explicații pe acest lucru”, a declarat pentru A3, unul dintre aparținători.

Șefa de la ATI a Spitalului Pantelimon: „Pacienții sunt în stare inclusiv să lovească personalul”

În decursul zilei de azi, asistentele de la ATI au fost audiate, însă nu au dorit să comenteze în fața jurnaliștilor. Actuala șefă a secției ATI, Florina Pompilian, se apără în fața acuzațiilor cu privire la eventuale abuzuri fizice aplicate pacienților de către personalul spitalului, spunând că bolnavii pot deveni câteodată violenți. Aceasta a declarat, de asemenea, că noradrenalina nu este medicament care poate salva vieți. Pe de altă parte, șefa ATI a Spitalului Pantelimon recunoaște că, deși asistentele sunt cele care administrează tratamentul, singurul care poate aproba modificarea medicației este medicul.

„În momentul care se agită, compromit activitatea medicală, să zicem administrarea, substanțelor, deci pacienții sunt în stare inclusiv să lovească personalul. Procesul există, iar decizia, este a medicului. Noradrenalina nu e o substanță are tratament care salvează un pacient, ajută la salvarea unui. Noradrenalina nu este un panaceu, dacă îi dai pacientul trăiește, dacă nu îi dai moare.”, a declarat Florina Pompilian.

CITEȘTE ȘI: 

Fiica unuia dintre pacienții morți la ATI Sf. Pantelimon, mărturii CUTREMURĂTOARE: „L-am găsit murdar, nu era conectat la perfuzie, sau la oxigen”

Aparținătorii pacienților internați la ATI de la spitalul Sf. Pantelimon vor să-i transfere, din cauza deceselor recente

Președintele Colegiului Medicilor București vrea o anchetă rapidă în scandalul de la ATI Pantelimon. „Opinia publică trebuie să cunoască tot adevărul”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto